2014. december 14., vasárnap

Kövér az Antant-paranoid

Forrás: Varánusz
Kövér László évet értékelt. S ennek során nagyon fontos megállapítást tett arról, hogy az USA nem a szentek egylete. Annyira, hogy röpke eszmefuttatása során eljutott odáig, hogy tulajdonképpen a hóesésről is Amerika tehet. Vészesen emlékeztetve arra a nem is olyan régen volt szakaszára a Fidesznek, amikor Gyurcsány volt a hibás mindenért.

Világosan jelezve, hogy miközben Amerikában sem szentek élnek, a Fideszre és a magyar kormányra ez nem igaz. Az említett helyeken csak szeplőtelen szellemiségek zombulnak. Nyilvánvalóan olyanok, akik semmiben sem hibásak, és semmiről sem tehetnek. Egyszerűen tökéletesek. Egyvalamiben egészen biztosan. Tökéletesen hülyének néznek mindenkit. Most éppen a parlamenti házmester, aki legutóbb alighanem azzal szerzett vidám napokat az USA szenátusában, hogy gyakorlatilag feljelentette John McCain szenátort, és egy füst alatt a magyarországi ügyvivőt is. Elfeledkezve arról a szemernyi apróságról, hogy a szenátus elnöke nem utasításadó főnöke a szenátoroknak, és André Goodfriend nem volt döntéshozó a kitiltási botrányban. Az utóbbi a kitiltási listáról nagyjából annyit tehet, hogy ő volt a postás. Kövér László, Orbán Viktor nyomdokain haladva, a postás személye ellen intézett támadást. De legalább nem akarja az ügyvivőt impotenciavizsgálatra küldeni, és férfiasságát ellenőriztetni. Ami azért mégis csak haladás a vezérbika szellemiségéhez képest.

Kövér szerint az évértékelőjében az USA úgy javíthatja a helyzetét, hogy az „Egyesült Államok abbahagyja a Magyarországgal szemben gyakorolt, szövetségesek között merőben szokatlan és barátságtalan magatartást”, Gondolom azért, mert ellenkező esetben a házelnök úr összevonja a bajuszát. Esetleg hadat is üzen. Arra fel, hogy szerinte „az amerikai külügyi döntéshozatal apparátusának középszintjén nagyon régóta vannak Magyarországnak, illetve a Fidesz-KDNP szövetségnek ellenfelei és ellenségei”. S most egy pillanatra tekintsünk el attól, hogy olyan formáció, amit KDNP-nek hívnak, önállóan csak a cégbíróságon létezik. S arról is, hogy a Fidesz korántsem egyenlő az országgal. Inkább figyelmezzünk arra, hogy a tudósítás egy korábbi szakasza szerint az amerikaiak „geopolitikai játszmáikban bennünket, a cseheket, a románokat, a szlovákokat eszközként használnak”. Ami ugyebár két dolgot jelenthet.

Az egyik az, hogy Kövér házelnök kartárs rövid-távú memóriájával komoly gondok vannak. Ugyanis vagy mindenkit kihasználnak, vagy csak a Fideszt utálják. Ez így elég önellentmondónak tűnik. Tehát marad a második értelmezési lehetőség. Már amennyiben a házelnök szellemi képességeit nem érheti csökkenésre vonatkozó vád. Az USA igazgatásában fanatikus és szemellenzős ellenségek ülnek, akik a környező népek teljes vezetését abba az irányba orientálják, ami a Magyarország elleni geopolitikai hadviselés irányába tett lépésekhez vezet. Ez azért elég paranoid világlátás, amennyiben a realitásokon is túlmutatóan elhatalmasodik. Olyan, ami vezetett már hazánk erősen vitatható világháborús szerepvállalásához a múltban. S amely szerepvállalásra legfeljebb a szadista fasiszták lehetnek maradéktalanul büszkék. Még akkor is, ha aligha vitatható személyes kiállásokat is eredményezett. Mert egy ország lakossága nem egyértelműen fehér vagy fekete. Amitől a vezetése még lehet akár értelmét vesztett hatalommániás őrültek gyülekezete is.

Mindamellett itt érdemes visszakanyarodni ahhoz, hogy szentek-e az USA vezetői? Nyilvánvalóan nem. S kár lenne a geopolitikai érdekeket is tagadni. Alighanem eme érdekek egyik legnyilvánvalóbbika, hogy nem szeretnék a Moszka-központú Varsói Szerződés újjáéledését tétlenül végignézni. Ebből a szempontból Magyarországnak nem feltétlenül, de az orbáni politikának szinte biztosan vannak ellenzői. Az is valószínű, hogy árgus szemekkel figyelik azokat a feldobott labdákat, amik az ellenzék orra előtt hatástalanul elszállnak. Aztán jó magasról lecsapják. Azonban nem az USA szenátora fejtegette Tusnádfürdőn, hogy milyen szép is az emberi szabadságjogokat is megtépázó illiberális állam, és nem az USA biztonsági erői adtak védelmet a gárdisták esküvésének sem a Hősök terén. Ahogy aligha amerikai megbízott Vida Ildikó sem. Vagy ha igen, akkor ezt egészen biztosan nagyon fondorlatosan készíthették elő.

S szinte már hallom a szélsőjobbról felhangzó műhazafi beszólásokat arról, hogy a feltétlen behódolás pártján, a hazafiság minimuma alatt állok. Nekik azt válaszolnám, hogy a haza érdekeit régóta, tulajdonképpen Szent István óta, a világgazdasági trendekbe való kompromisszumos beilleszkedés szolgálta. A kompromisszum ugyanis alkalmas egy mindenkinek előnyös „win-win” helyzetet teremteni. S csak a kompromisszum képes erre. A kocsmában lehet keménykedni, de annak az eredménye az, hogy valakit nagyon pofán vernek a végén. Amikor is jaj annak, aki kellő felkészültség nélkül áll ki anyázni a kocsma közepére. Mert valószínű, hogy egy idő után a környékből is jönnek a katasztrófaturisták a megcsodálására. A haza érdekeit is jobban szolgálná egy kompromisszumra kész tárgyalásokat szorgalmazó, és legalább az ésszerűség normáit betartó szemlélet, mint a permanens harc és üvöltözés. Mielőtt ide is katasztrófaturisták és békefenntartók fognak ellátogatni. Akik elől szerintem Orbán és Kövér urak az első vonattal távoznának. Ha el nem küldik őket előbb a melegebb éghajélatra.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése