2014. október 24., péntek

Zavar a NERőben?

A kitiltások ügyében megszólalt, immár Brüsszelben, a miniszterelnök. Rögtön meg is nyugodtam. Bizony meg. Elvégre egy ország miniszterelnökének a megszólalására illik odafigyelni. Ha már ő nem figyel oda a beosztottak megnyilvánulásaira, akkor talán majd azok. Ha már előre nem egyeztettek a mondanivalóról.

Talán ezért is kellhet olyan nagyon az információáramlás megrendszabályozása a Varga-féle adósítással. Az a sok renitens ne próbáljon könnyelműen logikát, morált, igazmondást keresni ott, ahol nincs. De azt azért elkönyvelhetjük, hogy a kormánypárt honlapja talán mégis azt írja, amit később nem kérnek ki maguknak. Legfeljebb átírják, leveszik, vagy valami ilyesmi. Addig azonban ott pompázik a nemzeti igazmondás gurujának, az ezoterikus NER-csakrának, Pannónia géniuszának gondolatisága és üzenete az USA által elkövetetett kitiltásról. Aminek első mondatai nyomán azt hihetné a gyanútlan honlap-látogató, hogy valami realitásérzék-szerűség kezd kicsírázni a felhagyott mélyművelésű bányákat is fényárban fürdőnek láttató kormányzati sötétségben. Az ugyanis kétségtelenül igaz, hogy „az Amerikai Egyesült Államok döntése, hogy kiket enged be az országba, azt Magyarország csak tudomásul veheti”. Így aztán idáig rendben is lennének a dolgok. Valójában különben Orbán Viktornak ennél többet nem is kellett volna mondania. Feltéve, hogy az internet-adó megvédéséért felelős minisztere legalább a csillagok egy részét az égen hagyta.

Ebben az esetben az immár letartóztatásokig is eljutott önerős nyomozás olyan eredményekkel zárult, hogy ihaj. Meg csuhaj. Meg bilincs, és cseppet sem koncepciósan odadobott áldozati koncok. Varga Mihály szerint ugyanis zömmel rendben mentek a dolgok. Egészen Orbán Viktor megszólalásáig. Ezt olvashatjuk ugyanis a brüsszeli hakniról szóló közleményben: „A kormányfő szerint lényegében egy vádról van szó, a bizonyítékok ugyanakkor az amerikaiaknál vannak, állításuk szerint hiteles információik vannak”. Hofi erre talán azt mondaná, hogy „Hoppá!”. Más esetleg azt, hogy „hoppácska”. Mert amennyiben a bizonyítékok azoknál a fránya jenkiknél vannak, akkor mit tárt fel a Varga Mihály által emlegetett nyomozás. Arról már nem is beszélve, hogy ezek szerint a letartóztatottakat bizonyítékok nélkül tették hűvösre? Lehet, hogy a NAV elnöke és elnökhelyettese ezért fogta menekülőre? Először csak a kérdések elől. De mit lehet tudni, hogy miért lett ilyen sürgős a bécsi reptéren lenniük. Lehet, hogy ők sokkal jobban tudják, mint Varga Mihály, hogy bizonyítékok márpedig nincsenek? Mármint nem ellenük, hanem a pénzügyminiszteri sajtóanyagban emlegetettek ellen.

Mely utóbbi esetben Orbán Viktor szimplán elszólta magát? Arról, hogy bizonyítékok híján az a bűnös, akire két focimeccs közt rámutat? Ami csak azért furcsa, mert látszólag ugyanarról a történetről, a Bunge Zrt. által tett bejelentésről beszélt, amit Varga Mihály is emlegetett. S még azt is említette a kormányfő, hogy „kormány szerdán jelentést hallgatott meg, amelyet a nemzetgazdasági miniszter nyilvánosságra is hozott”. Ami alapján ugyebár odanyilatkozott: „Eddig 16 személyt gyanúsított az ügyben. 8-an már vizsgálati fogságban vannak költségvetési csalás gyanúja miatt, 4-en előzetes letartóztatásban. Négy személyt pedig közokirat-hamisítással gyanúsítanak”. Miközben, visszakanyarodva az elejére, a bizonyítékok a jenkiknél vannak. Orbán Viktor szerint.

Lehet, hogy mégis csak le kéne ülniük a fiuknak olykor beszélgetni. Egy kupica hazai pálinka mellett, és a vele bevett nyugtatók hatására, talán sikerülne megbeszélni, hogy ugyanarról lehetőleg ugyanazt haluzzák be mindahányan. Esetleg mindegyik mellé oda kéne állítani egy olvasni képes közrabszolgát, aki sietve bokán rúgja az illetőt, amikor a többi kormánytagot leleplező simlizésbe kezd. Esetleg akkor is, ha véletlenül elszólja magát. Ha azonban a NAV-vizsgálat bizonyítékok nélküli koncepciós jelentést adott Varga Mihály kezébe, akkor lehet, hogy a vezetőt nem a távozásáról kellene megkérdezni. Érdekesebb lehet, hogy visszajön-e a helyettesével? S autózni fog-e? Mert ha visszajön, és autózik, akkor lehet, hogy jobb nagy ívben kerülnie a traktorokat.

Andrew_s

2 megjegyzés:

  1. Mint azt az általad is ismert KMH-nál megjegyeztem:
    Azt kérdezték valahol: honnan vált ismerté a három NAV-os vezető neve?
    Egyszerű: ők írták alá azt a jelentést, amiben – alapos kb. fél napos “vizsgálat” alapján – kifejtették, hogy Horváth hülyeségeket beszél! =))

    VálaszTörlés