2016. január 7., csütörtök

Könyv-vita az örömkommandók potenciáljával

A Fidesz-nek, mint tudjuk, van egy öntörvényű platformja, mely hivatalosan külön pártként, gyakorlatilag a kormánypárt klerikális lobby-platformjaként működik. A KDNP-vel idáig nem is lenne semmi gond, mert legfeljebb egyike lenne az egyház(ak) kormányig kinyújtott csápjainak. A vasárnapi zárva tartás példája azonban azt mutatja, nem árt tartani a javaslataiktól. Különösen, ha mások nadrágjában, illetve ágyában akarnak kotorászni.

Márpedig egy szerzői est, illetve beszélgetés álcája mögött akár ilyen szándék is meghúzódhat. Ami már csak azért sem lenne új, mert 2012-ben Rétvári Bence már nekiugrott a családban-gatyában kapirgálásnak. Alkalmasint felvetve a gyermekek egy részének, a szülők családi állapota szerinti, diszkriminálását is. S még ugyanabban az évben örülhetett a szívünk Ratkó Anna hagyatékának leporolása kapcsán. Így azok a gyökerek, amelyek mentén most az IKSZ Családbarát Munkacsoportja hirdet beszélgetést már évekre visszanyúlnak a jelen kormányzás történetében. Bár, jobban belegondolva nem is ők javasolják, hanem kiválasztottak egy olyan szerzőt és könyvét, amely lefedi a témát. Legalább is meghirdetett napirendi tematika szerint. Ami nyilvánvalóan ügyes kommunikációs trükk, mert így a könyv szerzőjére lehet kenni, ha oltári lebőgés a vége. Azonban még ez is sántíthat.

Minden esetre a meghirdetett beszélgetési pontok mentén kétségtelenül végig lehet vezetni a visszhang hullámait. Mert megemlékezhetünk például arról, amikor Soltész Miklós hirdetett párválasztó párt-bulikat. Ami talán nem volt annyira sikeres mozgalom, mint gondolta. Mert a káder-tenyésztési programról átszegődött a hit-aládúcolási iparhoz. De a két éves ötlet a jelek szerint azért sikerrel túlélte a viszontagságos időket. A Benda József könyvének alapján szervezett beszélgetés pontjai között ugyanis nehéz nem észrevenni a régi kezdeményezés és a között a párhuzamot, hogy „az állam járuljon hozzá a párkeresés költségeihez is”. Ami egészen tágan értelmezve persze jelentheti azt is, hogy az álam fizesse a kiválasztottak nyilvánosházbeli látogatásait. Elvégre egy párkapcsolat idejét nehéz előre meghatározni.

De az ötletroham ennyiben nem merül ki természetesen. Mert azt a gondolatot, hogy „ne szerezhessen állami szférában vezető pozíciót az a nő, akinek nincs legalább 3 gyermeke”. Akár Kövér László, akár Ákos is megfogalmazhatta volna. Helyettük most A KDNP utánpótláscsapat által szervezett beszélgetés keretében, Benda József munkássága kapcsán lehet majd szót ejteni arról, hogy a diszkrimináció az állami politika rangjára is emelkedhet. Az minden esetre furcsa, hogy azokat a férfiakat nem akarják kiszorítani, akik nem neveltek fel legalább tíz éves korukig három gyermeket. Jól mutatva, hogy nem a gyermek érdekét, hanem a nők kiszorítását célzó javaslatról beszélhetünk. A nőket gyakorlatilag tenyészállapot szerint osztályozva, miközben a kormányzati kanokat alanyi jogon alkalmasnak tekintve bármikor, bármire.

Amelyhez szervesen kapcsolódhat az a javaslat, hogy „a fiatalok nyújtsanak önkéntes segítséget a nagycsaládosoknak terheik és örömeik egy részének átvállalásával!” Elvégre nehezen körvonalazható, hogy melyik részt gondolják átvetetni a terheknek és örömöknek. De legalább minden elfoglalt ember megnyugodhat, hogy az otthon maradó feleségnek segítenek majd a három gyerek összehozásában. Mert majd csak lesz olyan ifjú KDNP-s, aki az otthon, a hitvesi ágyban átélhető örömöt átvállalja. De ne legyünk diszkriminatívak. A dolgozó feleség férjétől, és a „túlórázó” férjtől se vonjuk meg ezt a lehetőséget. Az IKSZ tehát akár koedukált öröm-kommandókkal is várhatja a nemzeti szaporító-program elindulását. A terheket, hogy ki van alul, mint teherviselő, majd csak megbeszélik menet közben.

Azért pedig, hogy ne legyen gond az apasági vélelmekkel már készen is az új adó-ötlet. Az egyedülállók megadóztatásának ötlete. Azzal, hogy „30 év felett vezessék be a szingli adót”. Ugye bájos? S még mondja valaki, hogy Ratkó Anna elvtársnő nem lenne manapság elismert szaktekintély!

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése