2014. március 22., szombat

Folytassa a listázást

Ketten már megvagytok
Forrás: Fidesz
Balatonalmádiban, lakossági fórumban is jobban teljesített a kormánypárt. Tartottak egyet. Annak jegyében, hogy ott folytatnák, ahol még abba sem hagyták. A kormányzat részéről ez az Orbán Viktor királyi arcéle által meghatározott legújabb kampányszlogen. Ezért ez önmagában legfeljebb mínuszos hírecske lenne. Azzal együtt, hogy Bóka István fideszes országgyűlési képviselő szerint azért is lenne szuper, ha mindenki Kontrát Károlyra szavazna, mert az utóbbi kötődik a Balatonhoz.

Ami miatt az ember szeme megakadhat a Balatont övező mondatokon, az némi áthallással a visszhangra való asszociáció is lehetne. Amennyiben nyilvánvaló, hogy a Fidesz-székházban meghatározott gondolatok szinte torzításmentesen kerülnek tovább a helyi politikusok kampányáig. Márpedig talán a helyi politikában, a helyiek sorsában nem mindig csak a visszhang számít. Nem biztos, hogy a helyi ügyeket, sorsokat az érti legjobban, aki a centrális direktívát legjobban felmondó csinovnyik. Jól látszott ez azokon a helyeken a rendszerváltás előtt, ahol egy, a pártközpontban csereszabatosnak hitt párt-titkárnak a lojalitása volt a legnagyobb szellemi értéke. De szakítsunk a visszhang-politikusokkal. Megtanulták a leckét, Dr. Kontrát Károly például annak idején a Tanács-ban, és kész. Az vesse az első követ, aki Siófoktól Tihanyig tudja azt elkacsáztatni.

A Balaton környékének politikai élete azonban egyéb emlékeket is felidézhet. Alig több mint egy éve volt hír, hogy a balatonfüredi Református Általános Iskolában bevezették a tanári minősítések közé az áhítat látszatát. Néhány tanárnak minden esetre azért mondtak fel, mert ebben az értékmérőben az elvárás alatt teljesítettek. Egy olyan iskolában, amelynek felügyeletét a Horthy-rendszert istenítő ifj. Hegedűs Lórántnak is beszédhelyet adó egyház látja el. De erről a mostani lakossági fórumot felvezető Bóka István fideszes országgyűlési képviselő nyilván többet tud. Füred polgármestereként kutya kötelessége is lenne többet tudnia. Már akkor, ha kapott a pártközpontból engedélyt arra, hogy többet tudjon a helyi áhítat-politikáról. Meg arról, hogy a rendezvényeken mindig lesz ezek szerint valaki, aki a másik arcának rezdüléseit figyeli. Majd jelenti.

Talán még az almádi fórumon is. Elvégre sosem lehet tudni, mikor lesz jó, ha valakiről igazolható: nem tapsolt elég lelkesen. Erről pedig lehet listákat is készíteni. Amely listakészítésnek viszont Balatonalmádiban van hagyománya. Még 2012-ben derült ki ugyanis, hogy a helyi alfő-csinovnyikok egyike listázgatásba kezdett. Iskolaigazgatóként megtehette. Meg biztos úgy gondolta: jó tudni előre, ki a megbízható végzős diák. Most, a kampány miatt pedig talán azt lenne jó tudni, hogy az azóta szavazóképesre öregedettek akkori listájának mi lett a sorsa. Mert a listák esetleg nem vesznek el, csak gazdát és olvasót cserélnek. De az említett lakossági fórumnak ez nem volt a témája.

Csak az, hogy a Fidesz folytatná, amit elkezdtek. Áhítat-agymosással és listakészítéssel vegyítve. S félő, hogy nem csak a Balaton környékén.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése