2014. március 5., szerda

Igazfigyelő kamerák

Minden nyájas olvasó ezennel hatóságilag megnyugodhat. Az igazmondás a kampány során ezennel maximálisan biztosítást nyert. Baján okvetlenül. Egy, a bajai jelölt jobbnál jobb teljesítését figyelemmel kísérő Facebook-oldal szerint mindenképpen. Észrevételezték ugyanis, hogy Zsigó Róbert igazmondását ezentúl térfigyelő kamerák fogják szavatolni.

A kampányolós csoportképet ugyanis valami galád helyi elemek rendszeresen ellátták egy felülragasztással. „A HAZUG” feliratot applikálva a Zsigó Róbert alakjára. Imígyen beszélik. Sőt! Fényképezték. Sőt! Az internetre is feltették a cudarok. Galádságukat lefülelendő létesültek vala állítólag a célra dedikált térfigyelő kamerák. Szinte csak remélni lehet, hogy folyamatos őrszemélyzettel valami rejtett központban. Elvégre a foglalkoztatás is fontos kampányadat. Meg különben is. Nehogy már csak utólag lehessen regisztrálni a csúnyítókat. S persze rohambrigád is dukálna. Akár minden kampánykörzetre külön. Szintén növelve a foglalkoztatási adatokat. Innen nézve nem is értem a problémát. Baján Zsigó Róbert kampánystábja komolyan vette csupán az orbáni direktívát, és nagy lépéseket tett a teljes foglalkoztatottság kádári eszméje felé. Már akkor, ha a bekamerázás igaz.

Mert azért természetesen lehet csak egy nem kevésbé galád kampányfogás is. Felesleges pénzköltés hírébe keverve a város becsületességéről, szakmaiságáról, és torzíthatatlan humorérzékéről, valamint végtelen szerénységéről híres szolgáját. Akinek nincs is olyan ellenfele, aki okkal lehazugozhatná. Főleg, miután a belső ellenzéket is felszámolták. Tehát könnyen lehet, hogy a Fidesz szóvivőjének kampányplakátjait nem is látták el kamerával. Lehet, hogy eleve oda ragasztották, ahol már volt kamera. De még az is lehet, hogy kamerák egyébként is telepítésre kerültek volna. Mely telepítés terve olvasható Baja legutóbbi valamelyik tervében is. Mert biztos van ilyen. Mert miért pont az ne lenne. 2008-ban kelt városfejlesztési stratégiája például van. Kamerák nélkül, de van. Így a Facebook-on olvasható célzott kameratelepítés is besorolható lehet a Fidesz szavahihetőségét lépten-nyomon kétségekbe vonó ellenzék ármányának. Annak, amelyik nem átallja olykor meghazudtolni Pannónia legújabbkori vezérét. Holott mindenki tudhatja, hogy Orbán Viktor sosem hazudik. Mert ott és akkor el is hiszi, amit mond. Akkor is, ha tíz perccel korábban az ellenkezőjét állította. Akkor az volt az igaz. Mos meg ez.

Következésképpen a szóvivői sem hazudhatnak. Amúgy is csak biomegafonok. Így aztán Zsigó Róbert sem hazudhat. Mondhatni: alanyi jogon képtelen a hazugságra. Neki nem csak lehetősége van hinni a pillanat varázsát, hanem munkaköri kötelessége a Fidesz szellemiségét, és pillanatnyi valóságát képviselni. Teljesen érthető tehát, hogy lehazugozása csak a balliberális métely sötétben bujkáló árokásásának eredménye lehet. Majd a szóvivő megmondja. Mint októberben. Holott mehetnének közmunkában is árkot ásni! Nem igaz? A még teljesebb foglalkoztatás jegyében. De matricát ragasztani ugyebár sokkal egyszerűbb. Ebben az esetben viszont minek is kellhet a kamera? Aki nem Baján él, annak ugyebár semmit nem mond Zsigó Róbert plakátja. Sem matricával, sem matrica nélkül. Aki ellenben ott él, az meg napi valóságában éli meg a közviszonyokat.

Nekik bőven elég ránézni a plakátra és legfeljebb legyintenek, ha valótlan a felülmatricázás. Ebben az esetben a kamera körüli csasztuska csak árthat. Ha ugyanis Zsigó Róbert kijelentené, hogy ragasztgasson mindenki, amit akar, de őt úgyis a tettei, szavai minősítik igazmondónak és csodatevőnek, akkor ennyi is bőven elég lenne. A kamerás felügyelet ezzel szemben inkább ráirányítja a figyelmet az ügyre. Azt is minősítésre biztatva, aki különben már szelektív vakságban szenved minden óriásplakátra. Mérlegelésre híva fel mindenkit, hogy tényleg tegye mérlegre a szóvivő mondatait, illetve bajai ténykedését. Márpedig ez nem biztos, hogy a feltétlen hívek körén túl is mindig felé billenti az egyensúlyt. Amit a választások előkészítése során a kormánypárt már amúgy is kellően megbolygatott. Annyira, hogy Zsigó Róbert talán akkor is biztos befutó lehet, ha a kameráknak tényleg kevesebb közük a matricákhoz, mint magához a telepítés tényéhez.

Például akkor, ha sikerül a konkrét szerződésen túlmutató kapcsolatot találni a polgármester és az üzemeltetők között. Mely utóbbi esetben a Városházát is be lehet majd kamerázni. Kívül, belül. Arra az esetre, ha az előző évihez hasonló, Zsigó Róbertnek szóló, dübörgő vastaps magától nem akarna felhangzani. Azt ünnepelve, hogy a polgármester ismét jobban teljesített. Például igazmondásban. Ahogy a főnöke is. Csak az igazat, mindig  a pillanatnyilag érvényes igazat állítva.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése