2014. március 12., szerda

Kétszázezer fülkébe megy...

A KDNP már a táblán sem talán
Forrás: Webrádió
...annyi az import már. Valami ehhez hasonlóval lehet összegezni a KDNP hattyúdalának ördögűzős fórumát. Ez persze így nem teljesen igaz. A KDNP gyakorlatilag évek óta megszűnt, és a pont is felkerült már a záró-bekezdésre. Celldömölkön meg nem űztek ördögöt.

Azonban a Sátánt is emlegető, és azóta is igencsak kénköves homállyal burkolt dolgozatáról elhíresült Semjén Zsolt még egyszer azért fellépett. Választási nagygyűlést tartottak a tiszteletére, és ott gyorsan le is szögezte a klerikális platform vezetője, hogy „az Orbán-kormány ma Európa leginkább kereszténydemokrata kormánya”. Ami nyilván azt jelzi, hogy valahol baj van. Lehet probléma a kereszténydemokráciával, mivel a centralizáló, egy kézbe gyűjtött vezetés nem igen demokratikus. De lehet, hogy keresztény, ha azt a hierarchikus papsággal azonosítjuk. Ellenben Jézus éppen a papsággal került annak idején viszályba. Tehát lehet, hogy nem a kereszténységben van az értelmezés gyenge láncszeme. Ellenben ennek fényében az orbáni vezetést nehéz kereszténynek és demokratának tekinteni. Ellenben lehet, hogy az európai kereszténydemokráciák közül mégis Orbánia a legmarkánsabb. Ezt döntsék el az európai kereszténydemokraták. Már akkor, ha akár ezt az írást, akár Semjén ömlengéseit olvasásra méltatják. Bár, tekintettel arra, hogy a KDNP-nek már a képviselőiről is a Fidesz-székházban döntöttek, igyekezni kell az olvasással. Amíg még legalább névbejegyzésként szerepel ilyen párt hazánkban. Már akkor, ha még érdekel ez valakit.

De Semjén Zsolt gyűlésének elvileg nem is a KDNP felszámolásának bejelentése volt a fő témája. S a gyakorlati sem. Ellenben bejelentette a tervutasítás felhozatali elvárásait kormányzati ciklus végére. Nem hónapos retekből, hanem állampolgárból és szavazóból. Eszerint: „a parlamenti ciklus végére meglesz a 600 ezer állampolgársági kérelem, addig csaknem 550 ezer ember le is teszi az állampolgársági esküt, és 200 ezer körül lesz azoknak a száma, akik regisztrálnak a választásokra”. Úgyhogy gatyát felkötni, és nosza. Mindenki hozzon magával még egy állampolgárt. A ciklus vége közeleg, és a Vezér nem lesz elégedett még a végén. A túlteljesítést is meghonorálja talán. Talán még Semjén Zsolt is kap valami alig szagos mócsingot az uraság asztalárnál. Szolgálatai alapján alighanem meg is érdemli. Olyan politikusoknak adott fedőszervet a pártjával, akik aligha a szakmaiságukkal öregbítették hírnevüket. Elég csak Hoffmann Rózsára, az oktatáspolitika bombázójára gondolni. A szétbombázójára.

Ám, már megint elkalandoznánk ezen az ágon. Maradjunk a leltárnál. Ami alapján jelentősen megnövelték az állampolgárok számát. Mintegy félmillával. Nagyjából annyival, ahányan immár külföldön dolgoznak. Miközben érdemes tudni, hogy a kérelmezők jó része szintén külföldön lakik. Az orbáni legkereszténydemokratább kormányzat tehát szinte úgy működik, mint egy állampolgársági szélcsatorna. Az egyik oldalon kirepülnek az állampolgársági dokumentumok. A másik oldalon pedig kirepülnek az állampolgárok. Esetleg vonatoznak, autóznak. Jézus ugyan nem igazán mondott olyat, hogy „űzd ki országodból a fiatalokat”. De az unortodox Biblia talán már ezt is tartalmazni fogja. Addig marad az említett csatorna. Amelynek kimeneti oldalán igencsak megnehezítik a választójog gyakorlását. Nem véletlenül. Egy egszisztenciális menekült ritkán gondol jó szívvel a korbácsot lengetőre. Az egyik oldalon tehát van félmillió ember akinek a szavazatát lehetőleg kiszorítják az összesítésből. A másik oldalon ellenben van több százezer potenciális szavazó, akik hálájára számít a kormányzat.

Semjén Zsolt szerint ebből kétszázezret kívánnak realizálni. Amihez érdemes figyelembe venni, hogy az „arányos” választási rendszer jóvoltából közel háromszázezer ellenzéki pluszszavazattal lehetne csak megverni a kormányzatot. Ez azt jelenti, hogy szinte minden külföldön dolgozónak a kormányzat ellen kellene szavaznia ahhoz, hogy a csatorna túloldalán importált szavazatokat „közömbösítse”. Alighanem ez is belejátszik abba, amiért annyira fél a londoni, berlini, és egyéb szavazóktól Orbán, mint a tömjénfüsttől. Igaz, erről Semjén Zsolt nem beszélt a választási nagygyűlés kapcsán. Nyilván nem véletlenül. Nem is vette volna jól ki magát. A Vezér sem hiszem, hogy engedte volna neki. Magától pedig nem mondja. Neki a mócsingért is szolgálni kell. A Vezért. A kereszténység és a demokrácia meg várhat.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése