2018. március 16., péntek

Reinkarnációs hibbantkormányzás

Janish Attila a MANCS oldalán ismertette a langyos víz vegyi atomképletét. Amennyiben kifejtette, hogy Orbán nem komplett. Valójában az, hogy a miniszterelnökön egész szindrómák tünetegyüttesét végig lehet pipálni korántsem új jelenség. 2012-ben írtam, hogy Orbán:
A saját gyermeteg mesevilágában úgyis ő az irányító, tehát nem gond, ha egyik vezénylő tábornoka hiányt okoz, mert a másik az ő tündérhadseregével megszállja Amerikát, és pótolja a hiányt. Ebben a világban nem létezik ellenzék, mert az ellenzék is őfelsége ellenzéke, és tulajdonképpen neki tapsol. Ebben a világban nem létezik ellencsapás és válaszlépés sem. Mert mindenki vele akar megegyezni, ő a példakép és ő az egyetemes origo. A centrális erő forrása, akinek a nemzetközi, mit nemzetközi, a galaktikus tárgyalópartnerek is a kegyét keresik.”...
Illetve azt is, hogy:
A problémát az okozza csupán, hogy a világ ezt nem igazolja vissza. Mint fentebb írtam, beszivárog a rózsaszín papírmasé házacskába. S előbb utóbb rávilágít arra az egyszerű tényre, hogy gyermekdednek lenni lehet jó az egyénnek, de lehet közveszélyes a társadalomnak, ha egy infantilis akarnok hatalmat kap. Mert aki papírmasé világban él, ne fenyegetődzék lángszóróval. Különösen akkor ne, ha ebbe a személyes művilágába kényszerítette be korábban az ország gazdaságát. Talán jobb lenne, ha a gyermeki őrületbe beleálmodna valaki egy olyan gyógyszert, amitől a gyermek felnő, felveszi az ő kikészített muszájdzsekijét, és békében beül a hideg zuhany alá. Amíg a romok közt még akad egy olyan épületszárny, amibe kapaszkodva meg lehet próbálni újraépíteni azt a romhalmazt, ami maradt utána.”

Az azóta eltelt évek alatt eléggé körvonalazódott az, hogy nagyon nem sikerült mellé lőni. Ami nagyjából azt is jelenti, hogy bárki, aki csak egy kicsit is tanult, olvasott a  pszichológia, a fejlődéslélektan tárgyköréből, az simán felismerhette a problémát. Márpedig, például a tanároknak ez kötelező tananyag.

Az előző választások előtt sem az volt már a kérdés, hogy Orbánnal baj-e van, hanem az, hogy miért köz-lelettelen? Az is igencsak lényegi kérdéssé érhet, hogy mi tartotta vissza akkor, és mi tartja vissza most is az ellenzéket attól, hogy kikényszerítse egy hiteles vizsgálati eredmény közzétételét? „Azt, aminek eredményeként az ország számára világos képet nyújthat egy hiteles vizsgálati eredmény ”becsatolása”. Akkor is, ha Orbán Viktor teljes felelősségvállalási képességéről árulkodik, és akkor is, ha nem. Az előbbi esetben a párt összes csinovnyikjának minden erőfeszítése hiába való lehet a személyes felelősség alóli mentesítésre”.

A kérdés azóta is adott. Sokkal valóságosabban, mint bármikor. Mert jelzi, hogy lassan egy motorkerékpárt sem lehet kormányozni olyan alkalmassági vizsgálat nélkül, amihez hasonló sem kell egy ország vezetéséhez. Lehet, hogy ezen nem érdeke a politikusoknak változtatni, de azoknak valószínűleg igen, akik nem Hitler, Sztálin, Rákosi, és a többiek reinkarnációit szeretnék a kormányállásban látni.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése