2018. március 7., szerda

Lázár-videó: ami hiányzik

Lehet a képen, a háttérben, keresni a szemetet
Szó se róla, lekéstem Lázár (hugyos) János, valószínűleg közpénzen, Bécsben forgatott kampányvideóját. Mármint a Facebook-on lekéstem. Mert most az a legújabb hír erről, hogy a Facebook-ról eltávolították, és miniszter ezen fel van háborodva. Egyelőre cenzúrát emleget. De ahogy közeleg a választás napja, lehet ez még durvább is. A kellemetlen ezzel az lehet, hogy Tuzson Bence mindjárt az öntökönrúgásról is gondoskodott.

Tuzson ugyanis azt kezdte fejtegetni, hogy a közösségi oldal beleavatkozik a magyar választási kampányolók belügyeibe. „Természetesen” Brüsszel is. Valószínűleg az Atomium is megjelent a kommunikációfelelős álmaiban. Ugyanakkor érdekes kérdést is felvethet az, hogy miközben a Lázár-Tuzson páros most ezen a beavatkozáson háborog, addig a kormányzati kommunikáció vízcsapján jócskán fröccsent kifele az a frázis is, hogy mindenki a magyarok belügyeibe akar beavatkozni, és ezért aztán permanens hadrendbe kell állnia az egész komplexus-kollekciónak. Egyébként nem vitatva, hogy tényleg nem szép dolog mások belügyeibe beleavatkozni. Így a határon kívül levélszavazni készülők is tartsák csak vissza a leveleket. Beavatkozás helyett.

De térjünk vissza a Bécsben forgatott Lázár-videóra. Az interneten valahol szinte biztosan meg lesz az. Momentán itt látható. Az, hogy valószínűleg közpénzen forgatták, az meg sem lep. Nem nagyon. Azonban attól, aki látta, csak megkérdezném, hogy hány fegyveres rablótámadást látott a háttérben, migránsok által elkövetve, lezajlani? Mert nekem nem tűntek fel. Ahogy azt illetően is felcsigázta a kíváncsiságomat, hogy Lázár Jánost, valamint a forgatócsoportot hány állig felfegyverzett testőr kísérte, és vigyázta a felvétel elkészültekor. Mert itthon akkora a pánikkeltés, hogy ez igazán dukált volna. Miközben Lázár beszélt szemétről, valamint arról, hogy az általuk megkérdezett néhány migráns nem beszélt németül. Miközben azt érdeklődték volna meg, hogy hogyan érzik magukat. Egyébként a szemét-vízió alapján nem csak a Lázárt kísérő fegyveresek száma kezdett érdekelni, hanem az a közegészségügyi különítmény is, amely csőre töltött fertőtlenítőszóróval rajongta, és rajzotta körbe a minisztert.

Azt a minisztert, aki a videóból kimetszett, és a neten így is látható képek tanúsága szerint sem vegyvédelmi ruhába öltözött fegyveresek gyűrűjében látható. Amellett az sem lenne érdektelen, hogy Lázár miért nem a bécsieket, a szerinte még ott lakó keresztény nyugdíjasokat kérdezte meg? Elvégre, ha nagy a pánik-faktor, akkor az ő megszólalásuk lett volna a leginkább ékesszóló. Így a hiányuk vált azzá. Előcsalogatva azt a gondolatot, hogy valószínűleg megkérdezték. Azonban a válaszaik valószínűleg nem támasztották alá a kormány által támogatott előítéleteket. Ezért aztán kimaradtak a videóból. Még a hivatkozás szintjén is.

A hiányzó motivumokon kívül, természetesen, azon is érdemes elgondolkodni, hogy a Bécsben készült felvétel mégsem Magyarországon készült. Amikor tehát Bécsnek akárcsak egy részét is egy koszos, lelakott területnek mutatja be a magyarországi miniszter, akkor ezzel beavatkozik a turizmusból is élő város belügyeibe. Ha pedig a kormány olyan érzékeny a beavatkozásokra, akkor elég ordas pofátlanságnak tűnik elmenni egy másik ország fővárosába annak érdekében, hogy azt lejárassa. Amely pofátlanság joggal verhette ki a biztosítékokat. Ahogy valószínűleg Lázár is háborogna, ha a Budapestet a Nagy Őszi Pisis Forradalom alapján ítélnék meg. Az országot meg annak alapján, hogy egy miniszter csak a szerinte jó közvilágítás, és az erre vonatkozó jogi tiltás miatt nem jelöli meg a vizeletével a sarkokat. Alkalmasint, Bécsben vajon megtette?

Akiknél aztán kiverte a biztosítékot valószínűleg joggal jelezték a Facebook tartalaomfelelősseinek, hogy a videó alkalmas az osztrákok lejáratására, és egyben etnikai, származási alapon történő támadásra egy embercsoport ellen. A bejelentések nyomán a Facebook eltávolította a más ország belügyeibe, más ország fővárosának lejáratására alkalmas felvételt. Van ez így! Ha tetszik a beavatkozás elleni felháborodás fagyija visszanyalt. Hidegen, és kellemetlenül. Nem úgy, ahogy a hithű orbanistáktól már megszokták a hazai hatalomban ücsörgők. Melegen, óvatosan, lengőbordáig.

Frissítés: Időközben visszakerült a Facebook-ra a Lázár-videó. Így mindenki keresheti rajta a bécsi szemetet és a minisztert védő katonákat.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése