2017. június 17., szombat

Apróban: Itt a kapálós tettek ideje

Azt mondják Facebook-on, hogy itt van a tettek ideje. Remek. Lehet kapálni, meg miegymás. De nem. A tettek ideje ebben az esetben a Tanítanék által is támogatott társas összejövetelt jelenti. Mondván: léptéket váltanak a tüntetések. Egy éve a tanár-tüntetések szervezői, köztük a Tanítanék nagy garral kiabálta a szélbe a maga tucatnyi pontját. Azóta, azok a tüntetések valóban léptéket váltottak. Szinte nincsenek is. Hatásuk sincs. Eredményük sincs. Alternatív oktatáspolitikai programjuk nem is volt.

Egyébként abszolút egyet értek azzal, hogy itt lenne a tettek ideje. Sőt! Már egy éve is itt voltak. Aztán elnézést kértek, és elsomfordáltak. Illetve nem. Elnézést nem kértek, csak somfordálnak. De az is lehet, hogy titkos összejöveteleiken továbbra is naponta esküsznek a CKP hatalmas munkájában részt vevők, hogy most már aztán úgy, de úgy elkezdik a hétköznapok embereit is partnernek tekinteni, hogy csak na! Meg nekiállnak kommunikálni a közérthető, mindenki számára érthetően kommunikálható oktatási programjukat! Aztán ásítanak, hazamennek, és kialusszák a nagy fogadkozást. A kommunikálható programmal adósak maradnak másnap is.

A tettek ideje tényleg itt lenne. Kedves Tanítanék, Kedves tanármozgalmi önvezérlők! Akár tehetnétek is valamit. A soron következő köd-eregetéseken kívül is. Tecciktudni. A szervezők felelőssége, meg ilyesmi. S ebből továbbra sem lehet kimászni azzal a süket dumával, hogy „csiná’d jobban, ha nem tetszik”. Tehát Itt a Tettek Ideje. Lehet menni kapálni.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése