2015. október 1., csütörtök

Kápó-szerződés a CÖF-el?

Forrás: HVG, 168óra,Wikipedia
A napi menekült-híreket sok szempontból okkal vezeti a miniszterelnök haknija New Yorkban. Amelynek egyik kísérőjelensége a közlemény nélküli, mintegy vásári, együtt-fényképezkedés az USA elnökével. De most mégis engedjük el a hiteltelen Orbán Viktor kezét a vásári forgatagban. A sorok közt, a CÖF részvételével, belügyeinket illetően, lényegesebb döntés látszott megszületni.

Annál lényegesebb, min az, hogy ha már, valószínűleg, az USA elnöke nem lehet Orbán Viktor, legalább egy közös fotója lesz az igazival. Az említett CÖF ugyanis a jelek szerint olyan megállapodást kötött Pintér Sándor tárcájával, nem pénz-, hanem közigazgatási-, ami zavarosabb történelmi szelek előtti viharok képét idézi. Holott, ha a hírTV nyomán közölt hír igaz, akkor „csupán” arról van szó: a CÖF-gründolta „tömegre” igaz lehet, hogy „a kerítésépítésben nem lesz rájuk semmi szükség, de a Belügyminisztérium operatív részlege megengedi nekik, hogy két hét múlva segítsenek a rendőröknek Hegyeshalomnál”. Erősen sejtetve azt a forgatókönyvet, ami szeptember 11-én már felsejlett:
...a honvédséggel, majd annak számbeli elégtelensége miatt, önkéntesekkel megerősített rendőri alakulatokat vezényelhetnek bárhova, ahol a vezér veszélyt sejt. Akár olyan mértékben bevonva az önkénteseket, hogy a rendőrség hivatalos jelenléte formálissá válhat. Végső soron a tényleges hatalmat a gárdaszerű szervezeteknek átjátszva. A recept ismerős lehet annak, aki belülről is látott már történelemkönyvet.

Márpedig akkor, amikor egyes hírek szerint a mozgósított tartalékosok egy részét akár a határra is vezényelhetik, erősen úgy tűnik, hogy a honvédség erői elégtelenek az orbáni vágyak megvalósítására. Az, hogy a miniszterelnöki elit-testőrség mennyi kárt okozott a határon, most hagyjuk is figyelmen kívül. Eleget beszéltek róla a megvert újságírók, és sorra előkeveredő videó-felvételek. Elég annyit megjegyezni, hogy inkább ne lettek volna ott. Ugyanakkor a TEK határra delegálása azt sejteti, hogy a belügyi erők már Röszke térségében is elégtelennek bizonyultak a vezérek szerint. Miközben egy újabb gócpont alakulhat ki Hegyeshalom környékén. Ahogy erre, és a várhatóan megnövekvő feszültségekre szint lehetett már egy hónapja is számítani:
a menekülteken „gyakorol” a hatalom. Szintet lépve a szomszédok zsarolásában, a menekültek provokálásában is. Lázár János ugyanis azt bejelentette, hogy kegyesen Hegyeshalomig buszoztatják a menekülteket, de tudhatóan nem jelent ez többet, mint ennyit. Nem jelenti a belépés lehetőségét Ausztriába. Csak egy menekülttáborba való átzsuppolást, átzsúfolást. Talán éppen arra számítva, hogy a határ felé elindulók majd csak okot adnak a hathatós belügyi, katonai fellépésre.

Ilyen előzmények után a CÖF önkéntes menekültfelügyeleti megjelenése aligha meglepő. A kápó-szerepre különösen alkalmas lehet az a szervezet, amely szerint a menekülteknek élelmet adni felesleges luxus. Legfeljebb annyiban, hogy legalább még formálisan egy fegyvertelennek tekinthető társulatot iktatnak be a folyamatba. Holott a bíróságok igazán mindent megtettek, hogy a paramilitáns társulatok számára zöld folyosót nyissanak. Nem mintha a CÖF meneteléseiben fellépők egy részétől nagyon idegen lenne a régi jelmondat. Igaz, új köntösben. Valahogy úgy, hogy: „Fidesz-ököl vasököl, oda csap ahova köl!”. A naftalinból meg majd csak előbányásszák a pufajkát. Elvégre lehűlés jön.

„Nem alacsony státusú, naiv kívülállók, hanem intelligens, ambiciózus, a rezsimért teljes odaadással harcoló emberekből kerültek ki azok a svéd, dán és svájci önkéntesek, akik a második világháborúban a német Waffen-SS-nek ajánlották fel szolgálataikat. ... A Waffen-SS az SS katonai szárnya volt, az önkéntesekből álló SS Karhatalmi Csoportból nőtt ki...”
(Múlt Kor: Megcáfolták a náci önkéntesek "mítoszát" - 2013. december 13. 08:22)

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése