2015. július 25., szombat

Orbán Tusványoson: Oligarchák ^ (Dachau + Gulag) = Orbánia

Hazudj magadnak támogatást
Forrás: 444
Orbán Viktor elmondta a maga szövegét Tusványoson. A beszéd egészét még sokan fogják elemezni. Egyébként alighanem feleslegesen. Abból a szempontból, hogy a közkatonáknak, a közvetlen környezet talpnyalóinak milyen aprómunka jut, úgyis a részletekből fog kiderülni. Amelyekről már most különböző szempontok alapján szólnak a tudósítások

Összességében, az első benyomások alapján, és látszólag nem szólt nagyot, de talán nem is kell. Az illiberális demokrácia alapjait lerakták, a nemzeti kártyát kiosztották, a szélsőségesek ott állnak a startvonalnál. Nyugodtan érezheti úgy a Vezér, hogy eljött a csendes hatalomkonszolidáció korszaka. A civil mozgalmak, nem is olyan régen, látványosan demonstrált elhalása és az ellenzék miatt sem igazán kell aggódnia. Amire példa a választásokon bemutatott sajátos ellenzékiség is. S több jel mutat arra, például a menekültkérdések kapcsán, hogy a szélsőségesekkel is megtörtént valamilyen, legalább hallgatólagos háttéralku. Orbán Viktor tehát nyugodtan megtarthatott egy „kipipálós”, inkább csak emlékezetfrissítő, címszavakban uszító és kirekesztő beszédet. Melyből még azt a bolsevik trükköt sem sokan fogják az orra alá dörgölni, amit a kriptofasizmus hazai támogatásáról mondott.

A történelemből ugyanis nyugodtan emlékezhetnek páran arra, hogy a Lenin által „bevezetett” bolsevik szó hatalomgyakorlati eredete, a mára hozzá társított, pejoratív felhanggal, arra a sztálini kongresszusra vezethető vissza, ahol csak a hatalom közelében ülők közt voltak valós többségben az akkori vezér hívei. Mindaddig, amíg koncepciós eljárásokkal, megfélemlítéssel, vagy akár gyilkosságokkal valóssá nem tették azt a helyzetet, amely kellemezte a sztálini berendezkedést, S amiben már valóban taps-többségben voltak a hívek. Ezzel történelmi helyzettel érdemes összevetni azt a magyar országgyűlést, ahol a szavazóképes lakosságra vetített szavazati minoritással lehetett elbitorolni, nem kis részben a választási törvények átírásával, a képviselői helyek többségét 2014-ben. Mely helyzettel (vissa)élve már nem okozott gondot az oligarchikus rendszer törvényi körbebástyázásának folytatása, és annak a kommunikációs offenzívának a kiteljesítése, amely mindenkit nem-maygarnak képes címkézni, aki ellenzi Orbán Viktos és hűbéresei politikáját, illetve gazdasági erőfitogtatását.

A látszólag hosszú bevezetést azért ejtettem meg, mert a tusványosi happeningen ugyancsak megjelent mindkét említett vonulat. Mind a támogatottságról szóló tények prezentálásában megfigyelt ferdítés, mind a címkézés. S nyilvánvalóan nem abban, hogy Németh Zsolt minapi baromsága melletti kiállással vicceskedett egyet: „Nemcsak a medve nem játék, a parlamenti választás sem az”. Ami annyiban nem igaz, hogy a Fidesz vezére, a fentiek alapján a parlamenti választást nagyon is a hatalmi játszadozásának a részeként kezeli. Az azonban nagyon árulkodó, hogy a közlemények is kiemelik azt az orbáni bejelentést, ami alapján „1 millió 254 kérdőív érkezett vissza, és az eredmények szerint 95 százalék azt mondta: a bevándorlás helyett inkább a magyar családok, gyermekek támogatására van szükség”. Ami alapján világosan látszik, hogy a magyar lakosság nagyon jelentős része a nemzeti konzultációnak nevezett, önmegerősítő, valós népszavazást kiírni gyáva akciót az eredményétől függetlenül, nem támogatja.

A magyar lakosság közel 90%-a a nem-visszaküldéssel is demonstrálva, magát a konzultáció intézményét is elutasította. A maradék 95%-a az kevesebb mint 10%-os támogatottságát jelzi annak az embertelenségbe hajló, a fasizálódás hatásait erősítő, diszkriminatív és általánosító kérdéshalmaznak, amelyet fetisizál a miniszterelnök. Egy ilyen alacsony támogatottságra, mint többségi akaratra hivatkozni egy sztálini gesztus. Sztálin meg sok minden volt, de demokrata aligha. S ez akkor is igaz, ha az országban nincs olyan ellenzéki erő, amelytől Orbán Viktornak tartania kellene. A kormányfő személyes gyávaságát jellemzi különben, hogy ezt a támogatottsági baromságot még a TEK hathatós védelmében bízva sem Budapesten, hanem csak az országhatárokon kívül, előre megszelektált közönség előtt merte előadni. De a beszéd ezen üzenete nyilvánvaló: a tények nem számítanak, és a tényekkel folytatott wrestling-ben töretlen a lelkesedés a sztálini, de inkább egy általánosabban diktátori út kijelölésében.

Az ellenzékről, illetve a baloldalról szólva tulajdonképpen ismétlésként hatott az, hogy „ezek az emberek, ezek a politikusok egész egyszerűen nem szeretik a magyarokat”. Ami csak a „hüjepistikéknek” szóló sulykolása annak, hogy aki Orbán Viktor ellenzéke, az a magyarság ellenzéke. Aki pedig a magyarság ellenzéke, az nem lehet magyar. Aki nem magyar, az idegen. Aki idegen, annak egy kerítés túloldalán, munkatáborban a helye. A baloldaliaknak, a humanizmust, de adott esetben a Jézus torzítatlan tanításait szem előtt tartóknak is, az orbáni rendszerben tehát, annak kiteljesedése után, munkatáborokban, internálótáborokban lehet a helyük. Nem először a történelemben.

Az SA-legényekkel megerősített rendőrség egyszerű kommunista párttagok ezreit hurcolta el. Márciusban Dachauban megnyílt az első koncentrációs láger, országszerte internáló táborok és börtönök tucatjait állították fel. A megfélemlített képviselők (a szociáldemokraták ellenszavazataival) március végén áldásukat adták a felhatalmazási törvényre. Ennek értelmében Hitler kormányának rendeletei automatikusan törvényerőre emelkedtek, anélkül, hogy a Reichstag megszavazta volna őket.” (A Harmadik Birodalom)

Andrew_s

5 megjegyzés:

 1. Az előadás szövegét elemezve - mely szerintem színvonalában megközelítette, és talán fölül is múlta az előtte fölszólaló Fideszes politikusok mellébeszélő tudományát - a történelmi múlt megismerésének a fontosságát emelném ki. Orbán Viktor szerint nem a jövőbe kell nézni, hanem a múltunkkal kellene tisztában lennünk. Igaza van Orbán Viktornak! Nekem ezzel kapcsolatban például egy 2014-ben -- Ön által írt - blog bejegyzés jutott az eszembe:
  .
  Stadion-termékenység-rítus Felcsúton, azon belül is Scorniesti lakosai.
  .
  http://endresy.blogspot.hu/2014/04/stadion-termekenyseg-ritus-felcsuton.html?showComment=1437990516426#c5209353261817165625
  .
  Szóval: Scorniesti volt Felcsút előképe. De vajon Orbán Viktor tudja-e, hogy mi lett ennek az előképnek a sorsa? Hiszen most /2015. július 26.án/- a bálványosi - tusványosi szabadegyetemen valami történelmi múltról hablatyolt, amivel - szerinte - nem ártana tisztában lenni. Így van Orbán úr! Nagy és igaz szavak ezek - hozzátéve, hogy Scorniesti történetén okulva - többek közt neki sem ártana tisztában lenni a történelmi múlttal ....

  Lásd még: Scorniseti stadion
  http://sportibus.ro/wp-content/uploads/2011/01/3408460595_850c317eab_z.jpg

  VálaszTörlés
 2. Valószínűleg nem úgy értette a Vezér és Mindenki Esze. Nem általában szeretne ő múltba nézni, pusztán a jelentől fél és a jövőtől pánikol

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt írja - kedves (szintén) - anonym:
   "Valószínűleg nem úgy értette a Vezér és Mindenki Esze."

   Erre mit lehetne felelni? Talán ezt, bár nem én találtam ky:

   „Ce Lu szólt:

   - Vej herceg várja a Mestert, hogy a kormányzást átvegye. Mi legyen az első teendője?

   A Mester így szólt:

   - A szavak helyes használatának helyreállítása.

   Ce Lu szólt:

   - Ez az egész? Most az egyszer a Mester hibázni fog. Miért kell a szavakat helyesen használni?

   - Milyen együgyű vagy!

   A bölcs mellőzi azt, amit nem ért.
   Ha a szavak használata nem helyes, akkor a fogalmak értelme zavaros; ha a fogalmak értelme zavaros: nem lehet szabatosan cselekedni; ha nem lehet szabatosan cselekedni, akkor az erkölcs és a művészet nem virágzik; ha az erkölcs és a művészet nem virágzik, a büntetés értelmetlen; ha a büntetésnek nincs értelme: a nép nem tudja, hogy hova lépjen és mit tegyen.

   A bölcs első dolga, hogy fogalmait szavakká, szavait pedig tettekké tegye. Nem tűri, hogy a szavaiban rendetlenség legyen. Minden ezen múlik.”
   .
   S mi ebből a tanúság? Ha a vezér a szavakat helyesen használná: nem kellene félnie a jelentől, és aggódnia a jövőtől.....
   .
   De mint mondtam: ezt nem én találtam ky!

   Törlés
  2. Azt írtam: "S mi ebből a tanúság?" - és a szavak helyes használatáról hablatyolok én is? Nos, ha a szavak helyes használatáról beszélünk, akkor helyesen ez a mondat így szól:
   S mi ebből a tanúlság?
   Kimaradt az "l" betű - és máris más lett a mondat értelme!
   Qoud erat Demonstrandum!
   Csak azért mondom: elnézést kérek én is....

   Törlés
  3. Sőt: az ú is rövid. Helyesen tehát:

   S mi ebből a tanulság?

   És akkor most lehet beszélni a szavak helyes használatáról.
   .
   (Sztem, LOL, stb.)

   Törlés