2016. augusztus 5., péntek

Ha Erdogán azt üzeni...

Fethullah Gülen
Forrás: ATV
Azt írja az újság... Nem. Az internet, hogy a török kormány szeretné bézáratni az itt működő török-magyar kétnyelvű iskolát. Pontosabban, a Fethullah Gülen hitszónokhoz köthető iskolákat. Annyira, hogy a kérés létét a külügy is megerősítette. Az ATV szerint. De végül is. Nem minden Körmend.

Egyelőre tehát tekintsük elfogadott információnak az említett török kérést. Azt, hogy megkeresték a magyar kormányt. Azért, hogy zárna már be olyan Magyarországon működő iskolákat, amelyek szellemisége nem tetszik a török diktátornak. Aki nyilván a demokrácia felkent bajnoka. Az önbevallása szerint. Ahogy önbevallása szerint Orbán Viktor is akkora demokrata, hogy csak na. Még akkor is, ha nálunk még nem tűnik el esetleg nyomtalanul az, aki mást állít. Legfeljebb elindul éjszaka a létráját keresni. Saját kérésére. Esetleg egy emeleti ablakból. Mert onnan jobb a kilátás. A létrákra. Meg a demokráciára. Melynek jegyében a török kormány megkereste a szintén erősen demokrata magyar kormányt az említett iskolabezárások kapcsán.

De a hazai kormányzat ellenállt. Mondván valami olyasmit, hogy most ugyan még nem, de azért majd vizsgálódnak a terroristákkal való kötődések ügyében. Márpedig az, aki keres, az talál. Mint tudjuk. Ahogy annak idején is találtak dollárokat azoknál, akiket a saját érdekükben le akartak tartóztatni feketézésért. S akik olyan ügyetlenül űzték az ipart, hogy azonos sorszámú dollárokkal kereskedtek. Így kár aggódni: ha a magyar kormányzat találni akar terrorista-kapcsolatokat, akkor addig fog keresni, míg nem talál. Akkor aztán megsimogatják majs a török vezető buksiját. Részben azért, mert igazán rendesen felhívta a dologra a figyelmet. Részben pedig azért, mert a magyar kormányzat már igazán megérdemelne legalább egy iciri-piciri terroristát. Elvégre már annyi ideje riogatnak velük, hogy legalább egy hangos szellentést megérdemelnének. Még akkor is, chilis babtúl van.

De amíg a babszél nem jelenthető öngyilkos robbantásnak, addig is lehet hivatkozni a török felkérésre. Mint olyanra, amitől lám-de-nagyon-terrorista mindenki, csuhajja. Főleg akkor, ha különben nem történik semmi. Mert akkor arra lehet hivatkozni, amire akarnak. Ha legalább egy hangosabb pofon elcsattanna, akkor ugyebár rögtön kiderülne, hogy statisztikailag mit tett a kormányzat. A statisztikákon kívül. Amely alapján lehet, hogy naponta tíz centivel nő a terrorfenyegetettség, és hússzal a teljesítmény. Elvégre már a plakátok is azt mondják, hogy jobban teljesítünk. A plakáton. Amelyekből szintén jól teljesít a kormányzat. Annyira jól, hogy magyar nyelvleckét is adtak a szíreknek általuk. Mert különben ki az az idióta aki elhiszi: a magyar nyelven uszító plakátok a szíreknek készültek egy éve.

Legfeljebb, ha kétnyelvű az a másod, vagy sokadgenerációs, aki itt él. Nademajdezután! Most, hogy a török kormány megaszonta az ő kérését, és ezzel okot adott a hazainak az török megaszondásra hivatkozhatósággal. Most már minden rendben lesz. Majd találnak pár iskoláskorú terroristát, akik az IS nevében köpik ki a spenótot, és bezárják az iskolákat. Nem most, mert az közröhej lenne. Majd egy hónap múlva. Vagy kicsit később.

S közben egyfolytában azon gondolkodom, hogy amennyiben egy erdélyi magyar iskola bezárását kérnék, akkor milyen vérbe borult szemmel fröcsögnének a decibel-honfiúk és honleányok. S milyen szemét ilyen-olyan bérenc lenne az a román kormány, amelyik csak vizsgálódna is egy kicsit ligeti kopaszokkal, illetve a planetáriumi ultrákkal fenntartott kapcsolat ügyében. Esetleg a nagy magyar hitszónokkal. bármelyikkel.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése