2016. augusztus 2., kedd

B. Zsolt esze

A Mandiner keresztény rovatában megjelent egy írás. A címe „A pápa esze”. Ami alapján persze folytathatnánk tépelődést az említett írás szerzőjével kapcsolatban. Azzal, hogy „Bayer Zsolt esze”. Miért is ne? Elvégre Orbán Viktor maga mondta, hogy merjünk nagyot álmodni. Így igazán az említett szókapcsolatról is álmodozhatunk.

De ezt a végtelenül féktelen örömet igazán kár lenne elvenni a Fidesz ötös számú pártkönyvének boldog tulajdonosában hívőktől. A hithű orbanistákról nem is beszélve. Akiknek valószínűleg úgy kell az embertársait olykor származási alapon állatnak tekintő B. Zsolt eszmefuttatása, mint éhezőnek a kockacukor. A sivatag közepén. Víz nélkül. Mely a pápával kapcsolatos bayerizmus kapcsán nyilván nem az ínség tárgya. Csak nem kulacsban tartja, hanem egy csontbuborékban. Amiben békésen csaponganak a hullámok. A kereszténység és az iszlám között. Ott lent a csatorna mélyén. Ahonnan olykor felszáll néhány miazmás buborék. Olyan szöveggel hímezve, ami alapján Mária országának, és a keresztényi humánumnak felesküdött kormánypárt tagja szerint a pápa demens vénember. Esetleg egy gazember. S hát persze, hogy a pápának a migránsokhoz való viszonya nem tetszik.

Mert mit is képzel a pápa magáról, hogy Jézus egyházának vezetőjeként nem pápai átkot szór mindenkire, aki nem bayerzsolt? Ráadásul a kereszténységet az emberség oldaláról, mondhatni az eredeti tanítások fennmaradt emlékeihez közeli nézőpontból próbálja megfogalmazni. Gebedjen is meg az ilyen. Bayer szerint. Aki, a kijelentései szerint képzett elmegyógyász. Noha, mint ilyen, sosem fogalmazott meg véleményt Orbán beszámíthatóságával kapcsolatban. De lehet, hogy majd fog. Ha egyszer kiesik a pixisből. Ahogy ismerünk ugyebár olyast, aki szerint Orbán azonnal egy spermaosztályú versenyző lett a bizniszvesztés után. Márpedig annak a pixisnek egyre alacsonyabb lehet a kerítése. Még akkor is, ha a Fidesz mellett kiáll néhány katolikus széltoló az említett vallás egyházából. Politikailag akkor is snassz lehet a pápa támadása, ha Erdőnek hízik ettől a mája, és Orbán nem katolikus.

Főleg úgy baromi snassz, hogy közben bayerzsolt akkorákat csúsztat, hogy jégpályából az Arktiszig jutna. Az ugyanis viszonylag világos, hogy Ferenc pápa a gyilkosok közti diszkrimináció ostobaságát próbálta példázni, kereszténynek magát hazudó gyilkosokra utalva. B. Zsolt ezen aztán kapva kapta magát, és hosszas fejtegetésbe bocsátkozott arról, hogy szerinte ez nem van így. Mert a muszlim gyilkos gyilkosabb, mint a keresztény gyilkos. Elvégre egy öngyilkos merénylő több áldozatot szed, mint az, aki „csak” az anyósát, illetve a barátnőjét öli meg. Amiből B. Zsolt szerint nyilván az következik, hogy a meggyilkolt barátnő feltámad, és köszöni, jól van. Bezzeg a többi, az nem. Elvégre egy gyilkosabb áldozata. Nos, szerintem leginkább gyilkos van. S áldozatok. Akik szempontjából szinte mindegy a gyilkos fejében uralkodó gőz színe. Amellett alig hiszem, hogy egy meggyilkolt fiatal lány szülei elégedetten csettintenének annak hallatán, hogy a gyilkos nem vallási fanatikus, hanem egy kereszténynek bevizezett csirkefogó volt. B. Zsolt természetesen lehet kivétel.

Mert a gyilkosok közti diszkriminációtól alig egy késbökésre van az áldozati diszkrimináció. Ferenc kijelentése arról, hogy a gyilkosság az minden esetben gyilkosság B. Zs. szerint: „még akkor is elmebeteg állítás lenne, ha a megkeresztelt katolikus Jézus segíts! üvöltéssel ölné meg a barátnőjét vagy az anyósát”. Namármost. Ez alig különbözik attól, amikor teljesen megengedhetőnek és kívánatosnak gondolták, hogy Jézus nevében nyugodtan lehet ölni a „pogányokat”. Ha tehát valaki Jézust emlegetve gyilkol, az már szinte teljesen rendben is van. No persze. B. Zs. elmereng egy pillanatra, hogy számára a pápa kijelentése akkor lenne teljesen rendben, ha lenne egy katolikus terror-szervezet, amely utána a barátnő felkoncolását magára vállalná. Akkor már szinte el is hinné, hogy a gyilkos mégis csak gyilkos. Közben persze felülemelkedik azon, hogy Ferenc olyanokat is hangoztatott, hogy az Iszlám állam és az iszlám vallás nem azonos. Ahogy azon is, hogy a papot gyilkoló csirkefogót maguk a muzulmán imámok is kitagadták.

A lényeg mégis csak az lehet B. Zs. Fidesz-tagnak, hogy Ferenc rosszul látja. Sőt! Az egész Vatikán rosszul látja. Mert különben Erdő lenne a pápa, és pápai áldással lehetne utálni mindenkit. Leginkább azokat persze, akik nem bayerzsoltok.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése