2014. augusztus 6., szerda

Kabócák és politikusok

„..az őrmester megöli, ha nem nevezi Kabóca nevű állatok királyának”. Írta volt egykoron Rejtő Jenő. Ami kapcsán egy másik mondás is az eszébe juthat az embernek. A kabócák is Isten állatkái. Azért persze érdekelne az Érpataki Autonóm Elmegyógytorna-központ vezetőjének ismeretanyaga Rejtő Jenővel kapcsolatban is.

Már csak azért is, mert jó néhány olyan szólás kering közszájon, melyről sokszor nem igazán tudható a valós eredetük. Vajon Rejtő Jenő korában is keringtek és így keringtek bele a művekbe, vagy P. Howard műveiből keringtek ki a közbeszédbe? Akár némileg megcsavarva, ahogy az a szájhagyományokkal elő szokott fordulni. S azért lenne érdekes Orosz Mihály Zoltán ilyen irányú ismereteinek felmérése, mert öntudatos antiszemitaként igencsak meg kellene gyomlálnia a ténykedését. Tulajdonképpen nem szabadna sem leírnia, sem kiejtenie olyan szót, amit zsidó származású író, költő, tudós a szájára vett már. Valószínűleg megnémulna. Ami végső soron kisebb baj, mint amikor megszólal. Mert ténykedése talán nem szűnne meg teljesen, amely megszűnésért különben kár is lenne. Már akkor, ha nem a valóságban zajlana, hanem Rejtő Jenő egyik szellemi örökösének művében fogalmazódna meg az oktalan performansz-sorozat. Amivel immár a nemzetközi figyelmet is sikerült magára vonnia. Alább nem is adhatja magát az a polgármester, akit az illetékes „Jagodek” nem vitt időben a hideg zuhany alá.

Ahogy az emberi laposelemfelügyelet, az Emmi illetékesen maradt vezetőjénél is elgurultak a tabletták. Valószínűleg beszorultak a könyvespolc alá. Így, miközben azok után kutatott igazán nem volt ideje felütni a történelemkönyvet Holocaust-ügyben. Habár Balog Zoltán esetében ez inkább egy permanens állapot. Habár eddig nem a cigányok kiirtása kapcsán nyilatkozgatott, hanem inkább a hallgatólagos támogatás terepén lavírozgatott. Az MSZP szerint különben távoznia kellene a Porajmos kormányzati relativizálása miatt. Azonban relativisztikusan megkérdezhetnénk azt is, hogy miért pont most? Elvégre Balog Zoltán volt az, aki korábban kultúrharc keretében gondolta lefejelni a Holocaust –ot, illetve az, aki a szintén nemzetközi figyelmet kivívott Szaniszló-ügyben sem tett semmi érdemlegeset. Végső soron tehát inkább csak ő kapott mikrofont a kormányzatból. Talán azért, mert református lelkészként szívéhez közelebb áll az az egyházi antiszemtizmus, ami évszázadokkal ezelőtt volt inkább divatban. De ugyebár azok a fránya bogyók csak elgurultak, és nem ért rá a szegény miniszter utána olvasni pár dolognak.

De legalább ékesen illusztrálja azt, amiért Érpatak udvari bohóca nyugodtan bomolhat. Bár most talán kevésbé nyugodtan. Azok után, hogy feljelentették a maga kis zsidóakasztós szabadelőadása kapcsán. Sajnos azonban félő, hogy ennek következtében nem elrettentő példaként, hanem követendő mártírként fog feltűnni azok szemében, akik az ilyen kiselőadásokra fogékonyak. A feljelentés mögött is a nemzetközi zsidó-összeesküvést látva és láttatva. Orosz Mihály Zoltán, a tiszteletbeli kabóca tehát a szélsőjobboldali állatok királya lehet. Al-, illetve ál-humanoid beosztásban. Felmentve a családfakutatás terhe alól. Mert azért továbbra is érdekes lenne tudni, hogy Rejtő Jenő művein, vagy a közelmúlt eseményein túlmutatva mit tud például a díszkabóca a saját családjáról. Jó eséllyel lehet a felmenői között ugyanis cigány, zsidó, török, és bármi más náció, amelynek tagjai megfordultak Pannóniában az elmúlt ezer évben.

A levezetés viszonylag egyszerű, miként azt annak idején is írtam: „Aki tehát azt állítja, hogy minden ősére mérget mer vetni, annak negyven generációt véve alapul, ész tekintve, hogy a megszólaló a 40. generáció, legalább 2^39, azaz 549.755.813.888 őséről kellene tudni egészen biztosan, hogy a belovagolt ősmagyarok leszármazottja. Olyanoké, akik soha nem léptek félre, soha nem lettek erőszak elkövetői vagy elszenvedői”. Amit tovább árnyalhat, hogy már a lóháton ideverődött ősök sem üres területeken keresztüljőve, és nem egy üres területre érkezve keveredtek ide. Ami persze tudom, soha nem fogja zavarni azokat, akik a saját nyomorukért, szellemi toprongyukért másokban szeretnék megkeresni a bűnöst. Ahogy azokat sem fogja zavarni, akik az említett bűnös keresést kihasználva hatalmi manipulációkkal élvezkednek mások megosztottságán, hajba-kapásán. Az, hogy most Balog Zoltán vált a frontemberré, az legfeljebb a miniszter szervilizmusát igazolja. A hatalom ettől még megtartja a maga kis közéleti gladiátorműsorát, amelyben szép lassan mindenki megosztottá válik mindenki mással szemben.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése