2014. augusztus 1., péntek

Demagógisztáni napló: Rúgj a nőkbe, hadd szóljon

Hallgatom, olvasom a „gyermekért nyugdíjat” rendszerrel kapcsolatos híreket, és nem igazán értem, hogy a kigondolói csak szimplán embertelenek, vagy embertelenül cinikusak. Az ugyanis látszólag teljesen rendben lenne, hogy a gyermekéért áldozatokat hozó szülőt a közösségi haszon elvét követve honorálja valahol a társadalom. A nyugdíj azonban nyilvánvalóan nem az a csatorna, ami erre alkalmas. S ennek semmi köze ahhoz, amit a kormányoldalon hebegnek és habognak a kérdéssel kapcsolatban.

Az ugyanis teljesen egyértelmű, hogy a diplomás gyermek „megtermelése” nem csak és kizárólag a nőkön, de még csak nem is csak a családokon múlik. Az legfeljebb a Varga István egykori felszólalásának szellemi színvonalán dagonyázók fejében van úgy, hogy a nők akár pofonnal is ágyban küldhető keltetőgépek. Persze lehet, hogy a Vezér ezt látta otthon, és ezért olyanokkal veszi körül magát, akik számára ez egy természetes állapot. Ám ettől a világ családi alrendszerei még nem mindenki számára így működnek. Talán azért, mert bár mindenki fideszes képviselőnek születik, azért néhányan továbbfejlődnek. Aztán felszednek némi emberséget is egy füst alatt. Így a végén még azt is el tudja képzelni, hogy a kiszámíthatatlan életpályák országában, a közrabszolgaság diadalmas kiterjesztésének honában nem mindenki képes a fenomenálisan túlfizetett közmunkából a Sorbonne-ra járatni a gyermekét. De lehet, hogy máshova sem.

Ha tehát valakit már megnyomorított a tartós közmunkaság, és munkanélküliség, abba az új rendszer még egy továbbit is rúg. De nem is lehet mit várni egy kormányzattól, melynek vezetője nyíltan szakított posványfalván az emberi szabadság tiszteletben tartásával. Majd jön Soltész államtitkár úr és megmondja, hogy ki kivel, mikor, és hányszor. Talán még a gyertyát is tartja. A Nemzeti hágatóházakban, a nemzet prostituáltjainak. Kiérdemelve ezzel a nagy Nemzeti Vibrátor-díjat. Fallikus nemzeti szimbólumnak ott lesz majd a Szobor. Valószínűleg Turullal a vállán. A Nemzeti Termékenység szimbólumaként. Bokájánál Istennel, és lába alatt, papucsként, egy-egy stadionnal.

Azonban az új rendszer szinte természetesen nem csak a munkanélküliekbe rúg nagyot, hanem másokba is. Ha ugyanis valakinek, például biológiai, egészségügyi okokból nem lehet gyereke, az megszívta. Ha közmunkás, akkor duplán megszívta. Igaz, legalább a meg sem született gyerek nem fog kimenni Angliába. Azért az egészségügyileg hátrányosabb helyzetbe került nőkbe mégis csak jól eshet belerúgnia a kormányzatnak. Elvégre nyilvánvalóan saját szórakoztatásukra nem szülnek gyermeket. Sőt, a meg nem szülhető gyereket kifejezetten ellenzéki magatartásból nem járatják egyetemre. Miközben persze adott a nagy lehetőség. Ugyanis abortusz-problémát sem jelentenek. Így a Nemzeti Kuplerájokban tehát akár közmunkásként is alkalmazhatóak. Nyugdíjat ugyan ettől még nem kapnak, de legalább örömet okozhatnak azoknak, akiket Pannónia Géniusza erre érdemesnek tart. Az antiliberális diktatúrák némelyikében ennek is van, illetve inkább volt haladó hagyománya. Bár a japánok a múltjuknak erre a szakaszára talán nem olyan büszkék, mint amilyen büszkén menetel Orbán Viktor az egykori tengelyhatalmak által kijelölt úton.

Az is nyilvánvaló, hogy az egész mögött egy sokkal egyszerűbb tény van: nincs pénz nyugdíjra. Ahogy annak idején is azt sipákolták: kérd a kapitalistáktól. Most majd jönnek, és kérhetjük a komcsiktól. Bár akkor meg Kövér elvtárstól kellene kérni. Így nyilvánvaló, hogy ilyen nyíltan nem lehet lemondani az emberekről. Maradnak a körmönfontabb megoldások. Bűnbakokat képezve az akármiért gyermektelenekből. Mint olyanokból, akik arról tehetnek, hogy nincs pénz nyugdíjra. Mert ugyebár a gyermeknek kéne megtermelni. Tehát nem termeltek gyereket, így mindenről ők tehetnek. A kormány, amelyik eltapsolta az államosított nyugdíjpénztárak vagyonát, nyilvánvalóan semmiről nem tehet. Selmeczi Gabriellát esetleg egyenesen a nyugdíjak védőszentjévé kéne avatni. Ahogy a lassított éhenhalás közmunkásított nemzeti programját maga a miniszterelnök menesztette menyei magasságokba.

Tapsot nekik. Nagyot! A nyugdíjra számítóknak úgyis a fal adja a másikat.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése