2014. augusztus 7., csütörtök

A TV-s szolgaság halálos görcse

Egy ember halála mindig hírértékű mindazoknak, akik ismerték. Akár szerették, akár nem kedvelték. Nincs ez másként Bajor Imre esetében sem, aki szinte csak most távozott, és halála kapcsán máris új lángra kaptak a szellemi gyehenna tüzei. Is. Most éppen a közszolgálatinak csúfolt TV-csatornán.

Ahol, mint az közileg tudható, nem találták hírértékűnek az országosan, és a határokon túl is ismert színész halálát. Talán azért, mert szinte „csak” szórakoztató szerepekben vált ismertté. S persze egy olyan politikai jellegű műsorban, amelynek „gazdája” az RTL-klub. Márpedig az RTL klub most nem népszerű a kormányhoz közeliek szemében. Ahogy azt legutóbb, egy mikrofon-lerakással a kabóca-díjas miniszter, Balog Zoltán is kifejezte a közelmúltban. Így aztán szegény Bajor Imre emléke is megjárta a kormányközeli szellentőkkel duzzasztott vitorlával hasító rabszolga-gályával. Ahonnan legutóbb olyan zászlójeleket adtak le, amely szerint a Kossuth-díj megléte, vagy hiánya lenne az a határ, amely mentén bemondják vagy sem egy közszereplő halálhírét. Mert egy színész azért elsősorban közszereplő. Legalább annyira, mint az a hírolvasó, aki hozott anyagból mesél a kormányzat aktuális zsenialitásáról.

Külön kiemelve a kormányfő soron levő mondandóját, ha úgy adódik. Holott Orbán Viktor nem egy kiemelkedő plecsnihalmozó. Állítólag még Kossuth-díja sincs. Ám még lehet. Legfeljebb majd ad magának. Már akkor, ha nem talál majd jó pénzért olyan „civil” szervezetet, amelynek nevében majd javasolja valaki. Jó pénzért. Esetleg zsíros állásért. Akár az MTV1 nevű vizuális kampány-hirdetőfalon. Ahol ezért aztán kétes dicsőség is lehet a szereplés. Akár életében, akár halálában szerepeljen is valaki. Így aztán Bajor Imre, ott a nagy függönyön túl, tulajdonképpen dagadó kebellel vehette tudomásul, hogy nem találták alkalmasnak a köztévés szereplésre. Még halálában sem. Sőt! Főleg akkor nem. Így megúszta, hogy halálhírével osztozzon egy olyan csatorna műsorán, ahol az utolsó tizedesig mennybe menesztenek minden apróságot, ha azt Orbán Viktor akarja. Így legalább azt is tudjuk, hogy a miniszterelnök nem szerette Bajor Imrét. Akinek, úgy mellesleg, sajnos nem ez volt a legnagyobb baja. Mármint a halálos betegségen kívül.

Például festeni is rosszabbul festett az, mint a talán az egykori Massive Attack által is ihletett zenei akármi lánykája. Aki egész jól keresett az Orbán Viktort ábrázoló mázolmányokkal. S aki legutóbb a hirTV-nek adott egy kétes értékű interjút a kétes értékű festegetéséről. Amiből legalább az tudható, hogy az igazi parafalények előre képesek gondoskodni arról, hogy mindig a víz felszínén ússzanak. Így Nagy Kriszta is biztosította magának az uszadék szerepét. Ha Orbán Viktor hatalmon marad, akkor az említett interjú bármikor eladható a hatalom szolgálólányának térdfoglalójaként. Ha Orbán Viktor királlyá koronázása elmarad, akkor egyfajta burkoltan tiltakozó finom paródiaként is értelmezhető. Ami végső soron mégis csak egyfajta fellépési tehetség. Már majdnem akkora teljesítmény, amivel érdemes lehet foglalkozni. Talán még egy Kossuth-díjat is ér. S onnantól az utolsó tanyán is bárki értesülhet a művésznő bugyijának aktuális színéről. Ami, lássuk be, igazán lényeges információ. Nem hiába foglalkozott Orbán Viktor is annak idején alsónadrágokkal.

Szinte már látható amint az MTV1 irányába csupa Kossuth-díjas alsónadrág és latrina-szakértő menetel. Élükön a miniszterelnökkel, aki a Kossuth-díjasok gálaműsorát felvezeti. Egy gálaműsort azoknak, akiknek egy csettintéssel képes bármilyen díjat kiosztatni. S akikre igaz lehet egy további állítás is. Már rég elfeledetten porladni fognak, amikor Bajor Imrére még emlékezni fog a köz emlékezete. A filmjei, a róla készült felvételek gondoskodhatnak erről. Egyben egy, a szórakoztatásra felesküdöttek nagy igazságát is demonstrálva.

Azt, hogy nagyon nem mindegy, hogy valakinek a viccein, tréfáin nevetnek, nem egyszer az előadóval együtt, vagy valakinek a ténykedésén nevetnek a háta mögött. Az egyik a nevettetés művészete, míg a másik a kinevetés szégyene. Ami a most az MTV1 nem is annyira nevetséges, mint szánalmas szolgai görcsölésének is kijár.

Andrew_s

2 megjegyzés:

  1. Orbán bukása után hívni kell a rágcsálóirtókat, és az összes patkányt kiirtani,hogy irmagjuk se maradjon.Nem elfogadva: a parancsra tettük kifogást.De addig is szégyellje magát az a hatalom, ahol Kossth-díjas egy Ákos, de nem Kossuth díjas Bajor Imre.RIP Imrus.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tulajdonképpen talán azoknak is gondolkodóba kellene esni, akik nem Orbán-kegyencként kaptak bármilyen állami díjat.....

      Törlés