2017. augusztus 2., szerda

Szobrot a talapzatra

Forrás: Bal – Rad
A jelek szerint a Vizes VB hagyatéka a Dunában marad. Mármint az a betontalapzat, amin az ugrótorony nyugodott. Állítólag azért, mert a későbbi hasonló versenyek esetén hasznosításra kerülhet. Ha elfogadjuk ezt a magyarázatot, akkor tulajdonképpen az egész torony ott maradhatott volna. Mert hátha a legközelebbi versenyre kell, és akkor miért akarnák újra felépíteni?

Addig meg kiváló kiindulási pontja lehetne azoknak az amatőr ugróknak, akik nem is akarnak épségben vízbe érni. Az, hogy a betontalapzat benne marad a Dunában, felveti az egyéb célú felhasználási lehetőségeket. Illetve azt, hogy esetleg más céljai lehetnek az azt megtűrni akaróknak. Az egyik lehetséges megoldás lehetne a hasznosításra az, ha némi utómunkákkal fásítanák. Ehhez csak néhány mély likat mélyítve a betonba, és abba fűzfákat telepítve. Legalább lenne egy kis extra hozzájárulás a budapesti zöldterülethez.

De lehet, hogy valójában inkább szobortalapzatnak szánják. Elvégre ott van a Parlament látóterében. Központi helyen is van. Ideális helye lehetne egy igazán kifejező szobornak. Egy szobornak, amely I. Feltsuthy Orbán Viktort ábrázolja. Amint megáldja a Dunát.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése