2017. május 9., kedd

Jogászati toprongyászat

A Fideszhez közeli vértakony-felelős korábbi irományával kapcsolatban, annak idején, feljelentés született. Mára az is kiderült, hogy hiába. Mert az Origo-n megjelent információk alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) elutasította Szél Bernadett feljelentését az áprilisi szövegekkel kapcsolatban. Ami különösen akkor lesz még érdekesebb, ha a civilekkel kapcsolatos legújabb kirohanása nyomán született állásfoglalás is ismert lesz majd.

Vagy mégsem lesz érdekesebb. Azt majd akkor meglátjuk. Addig pedig az tekinthető mérvadónak, hogy nem tekinthető fenyegetőnek, ha valakinek az üldözöttség és fenyegetettség megtapasztalását helyezik kilátásban. Legalább is abban a megfogalmazásban, ahogy B. Zs. alulszocializált magyar állampolgár internetre vetette: „aztán majd megtapasztaljátok, milyen érzés üldözöttnek és fenyegetettnek lenni”. Még akkor sem, ha előtte de facto a saját jelenlétével felékesített kivonulással kapcsolta össze. Mármint az utcára való kivonulással összekapcsoltan. Mert az a kutyát sem érdekli, hogy egy elgörbült éjszaka után hova vonul az alulszocializált állampolgárok bármelyike. A mostani állásfoglalás nyomán különben azt okvetlenül érdekes lenne tudni, hogy a döntést hozók láttak-e az életben olyan könyvet, amelyik a pszichológiával foglalkozik és Herbart koránál egy kicsit frissebb kiadást képvisel. S nem a könyvet tároló polcról egy grafikai ábrázolást, hanem magát a könyvet. Kinyitva. Mondjuk a fenyegetés címszónál. Ebben az esetben ugyanis tudhatnák, hogy a hasonló indirekt fenyegetést kinyilvánító fogalmazványokat miért ellenjavalják a nevelés pszichológiájával foglalkozók.

Alkalmasint éppen azért, mert tartós, és alapvetően tárgytalan, tehát a tehetetlenséggel is frusztráló fenyegetést jelentenek. Ugyanakkor, talán éppen ezért, a hatóság szerint ez teljesen rendben van. Akkor azonban nyilván a hasonlóan indirekt ellenzéki gesztusok is rendben kellene, hogy legyenek. Akikkel kapcsolatban, egy bíró fogalmazott meg olyan tényállást megvalósultnak tekintő ítéletet, amely tényállást korábban ő maga címkézett baromságnak. Mint olyat. Így aztán jó lenne, ha legalább a testületeken belül lenne némi egység. Azon az egységen kívül, amelyet a hatalomnak csontig benyaló talárosok képzetes egylete látszik képviselni. Tisztelet a kivételnek! Akár azon az áron is, hogy önmaguk korábbi munkásságát köpik szemközt. Így aztán még az is lehet, hogy a Fidesz-barát taknyász ügyében döntést hozó is ellentétes véleményen volt mostanáig. Akármi megtörténhet.

Az is előfordulhat, hogy valaki esetleg arra lesz kíváncsi, hogy milyen lehet egy bádogesernyő egy fenyegetéskereskedő ősszájában kinyitva. Mert mit lehet tudni, hogy ki mikor mire lesz kíváncsi. Van, aki erre, és van, aki arra. B. Zs. például arra, hogy miként csúszik egy civil a vérén és a taknyán. De az is nyilvánvaló, hogy az ő kíváncsiságának is határt szab a környezet. Valószínű, hogy csak a lelkükben barnán pestisesek gyűrűjével megerősített szellemi körben ilyen kíváncsi. Különösen addig, amíg a kormányfő megvédi. Mely védelem legalább világossá teszi, hogy Orbán legalább hallgatólagosan egyet ért talán az ellenzéket fizikailag megsemmisíteni vágyókkal. Valószínűleg felülve annak, hogy B. Zs. szerint a világon bárhol máshol ugyanígy bánnak el az ellenzéki tüntetőkkel. Amiből valószínűleg az is következik, hogy B. Zs. perfekt beszéli a koreai nyelv északi dialektusát. Viszont a hazai történelem hírei elkerülhették. Mert fogalma sincs arról, hogy Rákosi elvtárs már egy ideje nincs hatalomban. Az általa használt takonybasznádi dialektust különben az sem menti, ha mások, másutt ugyancsak tahó módon nyilatkoznak meg.

Ugyanúgy nem menti fel, ahogy a jelen kleptoligarchkus korruptokráciáját sem menti fel senki más lopása, csalása, korrupciója. Ellenkező esetben ugyanis akár a nemi erőszakot elkövetőket is felmenthetnék. Elvégre számos nemi erőszak fordul elő a nagyvilágban. De azért alig hiszem, hogy az orbanistákat a korábbi kormányok csibészségeivel mentegető fórum-huszárok felmentenék a nejüket, a lányukat, vagy az őket magukat megerőszakolót az említett indokkal. Így az alulszocializált publicistát sem menti semmi az, hogy más is tud baromságokat írni. De akár mondani is. Miközben persze a BRFK-n döntést hozó véleménye abban az esetben is érdekes lenne, ha valóban kivonulnának az utcára B. Zs. elvtársai, és a különben békés tüntetőket véresre vernék. Vajon elítélné-e a békés tüntetők inzultálását? Vajon, legalább utólag elismerné, hogy tévedett? Vagy elégedetten csettintene? S mit szólna, ha a békés tüntetők közpénzt játszanának? Azaz, elvesztenék a békés jellegüket, és a földdel tennék egyenlővé B. Zs. cinkosait. Lehet, hogy akkor csettintene elégedetten? Keresve egy sürgősen kinyalandó feneket?

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése