2018. augusztus 22., szerda

Strandra csak alkatvizsgálat után...

...Lehetőleg pornóképesen.

A nyári hírhiánynak is betudható talán, hogy egy, az orbáni kakizmusnál alig markánsabb hír szintén átvitte az ingerküszöböt. Valószínűleg azért is, mert az ország tényleg túlsúlyos, és így a kövérség leszólása sokakat érint. De valószínűleg azért is, mert Pirner Alma egy laza szócsavarral vizuális környezetszennyezőnek minősítette a túlsúllyal strandra merészkedőket.

A saját blogján egyébként azt nehezményezi a hölgy, hogy úgy minősítették a különben jó szándékkal alkotott írását, hogy szerinte nem olvasták végig. Sokan azonnal megvigasztalódhatnak: Szöveghűen is sértő, De legalább is sajátos. Az értelmezésben segítő írásában egyébként a korábbi címet, és a vizuális környezetszennyezés kiemelését is megmagyarázza. Amiben sajnos némi igaza is lehet. Amennyiben az internetes közlések esetében tényleg magas az ingerküszöb. De a cím csak egy dolog. A kövérség egy másik. Számos olyan kórkép ismert, ami súlyfelesleg felrakódásával jár. Az általános leszólás nyilván őket is érinti. Azt is találhatjuk sajátos véleménynek, hogy az, aki súlyfelesleggel rendelkezik ne viseljen bikinit, és ne menjen a strandra. Ha nem visel bikinit, hanem Pirner Alma kedvéért burkinit ölt, akkor aztán, hála a hatalom generálta közhangulatnak, végképpen ne menjen a strandra.

Ha mégis megteszi, hogy bikinit ölt a hölgy és strandra megy, akkor válogassa meg, hogy ezt kinek a társaságában teszi. Mert az alapvető lelki kiakadást ez generálhatta: „alig tudtunk úgy készíteni egy fotót, hogy ne lógjon bele a képbe egy, a méreténél 2 számmal kisebb bikiniben feszítő bálnácska, oldalán a szintén méretes szőröshátú söröző rozmárjával”. Úgyhogy a nem divatlapbelsőből kilépett hölgyek csak gyantázott testű, és ezzel, vizesen csigákra emlékeztető urak társaságában forduljanak elő a strandokon. Miközben egy percig sem vitatható: az indokolatlan túlsúly valóban jelenthet problémát. Lehet nevetséges is az alkathoz nem illő ruházat. Amellett, hogy egy gyermek indokolatlan elhízása tényleg jelenthet egy későbbi, akár önértékelési zavarhoz is vezető problémát. De azért azt is gyanítom, hogy ezen a sértegetés aligha használ.

Az olyan összehasonlítások sem, hogy a „10 éves gyerekeknek narancsbőrösebb a pocakja, mint az én hátsóm 36 évesen szülés után”. Mert erről még az is eszébe juthat valakinek, hogy a kifogástalan fenék, illetve test egy ideig Pirner Alma esetében munkaköri kötelesség volt. Mely utóbbiról aztán az is eszembe jut, hogy a közlekedési eszközökön nem egy esetben látok olyan tiniket, akiken annyi, illetve olyan a festés, amitől simán elmennének egy kalandfilm kiöregedett ribancának. Ami nem egy esetben szintén nevetséges. Amellett nem egy esetben a túlsúlynál is szánalmasabb. Mert egy igen alapos önértékelési zavart sejtethet.

De azért nem bántanám Pirner Almát, mert ez utóbbival nem foglalkozik. Hátha a jövőben fog. Elvégre lehet, hogy a korábbi foglalkozása kapcsán akár személyes megélésből is átérezheti az említett tinik problémáit. De addig sem érdemes hosszasan elidőzni az említett problémákon. Mert egyszerűen megoldhatók. Pirner Alma például nem megy olyan strandra, ahol nincs alaktvizsgálathoz kötve a belépés. Akiket meg zavar az egykori pornódíva véleménye, az meg nem olvassa a blogját. Ennyi.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése