2018. július 13., péntek

Török Mónika elment

Az égi szerkesztőségek legjobbika egy új taggal bővült. Török Mónika, a Huppa alapító főszerkesztője tragikus hirtelenséggel átlépett a fátyol túloldalára. Mi tagadás, először nem is gondoltam, hogy komoly a hír. De sajnos nem vicc! Valószínűleg többen sajnálják, mint ahogy ezt életében gondolhatta volna. Ahogy valószínűleg kevesebben, mint ahányan megtehetnék. Azonban, ha tehetné, talán kiszólna: „épp elegen”.

Már csak azért is, mert az emlékeket aligha kilóra, az emlékezőket aligha darabra mérik. Ahogy az emlékeket sem. Azokat sem, amelyek alapján megőrizzük egyesk emlékét, míg másokét egy alacsonyabb polcra tesszük. Az ATV például egy kicsit lejjebb küzdötte magát. Azzal, hogy Török Mónika mindenkit érintő, az elesettekért harcoló humanizmusát a grúz béranya szülte gyermekek emlegetésével gondolta megközelíteni. Ezt a morális illetlenséget az sem menti, hogy a Blikk-re hivatkozik. Ahol egyébként megérezhették: bénáztak. Mert levették az oldalt. Az ATV nem. Erre most hozhatnék néhány párhuzamot, de nem teszem. Török Mónika emlékét nem sértem meg ilyesmivel.

Inkább remélem odafentről is le-le tekint majd az elesettekre. Hátha a felsőbb hatóságnál sikerül kijárnia egy kis extrát némelyeknek. Egy falattal több kenyeret, egy simogatással többet egy fejnek. Bármit, amitől könnyebb lehet az élet, a lélek.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése