2017. október 4., szerda

Őcsény a láztünet

Őcsényről sokan talán azt sem tudták eddig, hogy a világon, illetve az országban van. Ugyanakkor ez az a település, amely egyre inkább a hazai társadalom lázgörbéjét kezdi mutatni. Különösen annak a fényében, hogy a hatalom képviselői annyira égnek a decibelkereszténység, harsánysággal járó lázában, hogy szinte már üvöltenek tőle. A nyíltan uszító miniszterelnök szólamaival a pokol felé vezető útra mutatva: Előre!

Az alaphelyzet: Őcsény panziójában pihenni láttak volna vendégül olyan gyermekeket, akiket a magyar állam hivatalos szervei befogadtak, és ezzel igazolták, hogy háborús övezetből érkeztek. A miniszterelnök a maga álszent fogcsattogtatásával tehát nemcsak az emberséget, hanem a magyar állam hatóságait is szembeköpte. Nyíltan szembehelyezkedve a különben általa testére szabott jogrenddel is. Az egyik oldalon tehát van egy emberi gesztus, amit egy magánvállalkozó gyakorolt volna. A másik oldalon van egy miniszterelnök, aki elárulta a saját országa törvényeit. Jogállamban ennél kevesebbért is zavartak már el politikust. De most ezen is lépjünk tovább, mert jöhetnek ssorra a politikai megnyilvánulások.

Harrach Péter, az állítólag keresztény, állítólag demokrata, és állítólag néppárti szervezet, részéről kijelentette, hogy az őcsényi panziós gesztusa provokáció. Harrach szerint tehát a magyar állami szervek által már megállapított menekült-státusz éppolyan semmit sem érő hámozott lufi, mint az általa oly szeretetten tisztogatott fenék tulajdonosa szerint.

Erdő Péter, az Orbánnak menekültügyben egyszer már hűségesküt tett egyházfi, aki talán egy életre megsértődött, maiért nem őt választották pápává, egyszerűen otthagyta a kérdést, ahol van. Mert neki inkább nincs véleménye. Mert talán még nem kapta meg a miniszterelnöki kommunikációs főfelelőstől a véleményét.

Erdő azonban, szerencsére nem azonos még a saját egyházával sem. Székely János szombathelyi megyéspüspök hangot adott annak, hogy a keresztény kultúra része a rászoruló, a családját mentő emberek megsegítése. Befogadást ajánlva fel az Őcsényből kiutált menekülteknek. Vagy, ahogy Beer Miklós váci katolikus püspök is a szomorúságának adott hangot az esettel kapcsolatban.

A legfrissebb hír szerint Bogdán László, aki Cserdit rátette a szelektíven vak magyar térképre, arról biztosította az Őcsényben nem kívánatos gyermekeket, hogy a baranyai falu szívesen látja őket.

Mindezek alapján, de Máté szerint sem, valószínűleg nem feltétlenül azok az igazi keresztények, akik fennhangon hirdetik magukról.

5. És mikor imádkozol, ne légy olyan, mint a képmutatók, a kik a gyülekezetekben és az utczák szegeletein fenállva szeretnek imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony mondom néktek: elvették jutalmukat.
6. Te pedig a mikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, a ki titkon van; és a te Atyád, a ki titkon néz, megfizet néked nyilván.
7. És mikor imádkoztok, ne legyetek sok beszédűek, mint a pogányok, a kik azt gondolják, hogy az ő sok beszédükért hallgattatnak meg.
(Máté 6)

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése