2017. szeptember 27., szerda

Fogantatás zongorakísérettel

A választások közeledtével megindult a sortűz kommunikációs gumilövedékekkel. Helyre, csontalakú lövedékek. Valószínűleg abban bízva, hogy ameddig ezen kérődznek a népek, addig sem foglalkoznak a lényegesen valósabb problémákkal. Az is érthető, hogy Balog Zoltán ebben jelentős szerepet vállal magára. Sok mindenben ő lehet az illetékes elvtárs, és szellemi lekészültsége is tökéletesen alkalmassá teszi a feladatra.

Mostanában arra, hogy zeneileg intézzen kihívást a hazai lakossághoz, illetve az iskolákhoz. Valószínűleg annak tesztelésére, hogy az emberek mikor kezdik halálra röhögni magukat. Ahogy az a remek kiszolása sem szolgálhatott más célt a közelmúltban, hogy a nők dalra fakadnak a fogantatás pillanatában. Amellyel kapcsolatban egy pillanatig sem vonom kétségbe a lelkész úr szerte ágazó személyes tapasztalatait. Noha határozottan érdekes lenne interjúkat olvasni mindazon hölgyekkel, akiket Balog miniszter úr eljuttatott a fogantatás pillanatáig. Az interjút akár egyetlen kérdésre redukálva: ők mit énekeltek Balog Zoltánnak?

A legutóbb kiszivárogtott hírek szerint már az iskolában felkészülhetnek arra, hogy a leendő anyák zenei kiséretet is szolgáltassanak ehhez az énekhez. Az ATV szerint olyan hírek kezdtek szivárogni, hogy ellátnák az iskolákat zongorával, illetve pianínóval. Potom két milliárd forintból. A zongora-program alibije a Kodály-év. Kodály pedig forogjon nyugodtan a végső nyughelyén. Mert alig hiszem, hogy az iskolarendszer jelenlegi állapotát ismerve azt várta volna el, hogy zongorásítsák az oktatást. Amely program, az említett oktatási közállapotok ismeretében egy kissé vicces. Annak ellenére, hogy emlékszem: az általános iskolában volt pianino az énekórák megzenésítésére. Az is tudható volt, hogy a tanárnő tudott zongorázni. Idő nem volt ugyan a tanórákon, hogy ezzel villogjon, de azért tudott.

Az is valószínű, hogy az a korszak nagyon elmaradott zeneélvezőket bocsátott rá a nagyvilágra. A magam példáján ezt azon gondolom lemérni, hogy az intim pillanatok előtt nem vártam el a partner beskálázását. Aztán azt sem, hogy énekeljen közben. A zongoráról nem is beszélve. El sem fért volna a lakásban. De azért így, végiggondolva, lehetségesnek tűnik, hogy némelyek esetében hasznos lett volna, ha a fogantatás helyett is inkább inkább zongoráznak és énekelnek a kedves szülők.

Közben igyekszem szertenézni, hogy a kormányhoz, Orbánhoz közeli körökben vajon ki foglalkozhat zeneeszközök kereskedelmével, illetve zongorahangolással.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése