2024. augusztus 16., péntek

Neoratkoisták a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán

A Klubrádió hozott össze egy igen megnyugtató hírrel. Ez a hír a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Karának gólyatáborát szervezők tiltólistájára vonatkozott. Mely listában a legmegnyugtatóbb tétel a gumióvszer tilalma.

Ennek a tiltása azért roppant megnyugtató, mert mutatja a kormányzó erő belső stabilitását. Illusztrálva, hogy a kormánypárt kereszténykatolikus lobbi-platformjának töretlen az idiotizmusa. Radácsi Kristóf EHK-elnök ugyanis valószínűleg ezt gondolta túlszolgálni az óvszer tiltásával. Nem vitatva az indoklása igazságát. Amely alapján a nem kívánt terhesség, és a szexuális úton terjedő betegségek elleni legjobb védekezés „szexuális kontaktus elkerülése”.

Ugyanakkor, feltéve, és meg is engedve, az egyetemi gólyatábor résztvevői többnyire a nagykorú népesség tagjaiból kerülnek ki. Azt is kétségekkel eltelve gondolom, hogy a felvételi követelmények egyike lenne az aszexuális személyiséget igazoló szakvélemény bemutatása. Bár erre még sor kerülhet, ha van még lejjebb. Addig azonban elég életszerű történése a gólyatáboroknak, hogy egy-egy bulisabb este után a résztvevők nem feltétlenül a saját ágyukban, vagy a saját ágyukban, de nem egyedül ébrednek. Mely ébredés előtt nem is feltétlenül egy végeláthatatlan domino-csatába álmosodnak bele.

Ez van. Úgy általában. Nem vitatva természetesen azt, hogy ez szembe megy az elvárt látszatprüdériával, illetve Radácsi úr partneri viszonyrendszerével. Marad tehát az a megfejtés, hogy valójában Ratkó Anna szelleme lengte be az EHK-elnök álmatlan éjszakáját. Azt, amikor a korszakos politikusnő szelleme szaggató fejfájást, hasalji görcsöket, és komoly ideglázat okozott a tiltólista szerzőjének.

Azt is tudva természetesen, hogy minden tiltás annyit ér, amennyit betartanak belőle. Így elképzelem a szervezőket, amint az alakuló párok esetében helyszíni szemlét tartanak. Szorosra markolt gyertyával a kezükben. Mert fel sem tételezném, hogy Radácsi Kristóf, és elvbarátai mást markolnának szorosra a magukkal hozott felszerelésből. Bár ki tudja, hiszen a lista nem tartalmazza a papír-zsebkendőt.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése