2024. augusztus 28., szerda

A MET esete a K.Hivatallal

Az MTI 2024. augusztus 27-én tette közzé azt a közleményt, amelyben a Budapest Főváros Kormányhivatala (továbbiakban K.Hivatal) közli, hogy gondoskodnak a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (továbbiakban: MET) intézmenyiben helyet nem kapó gyermekek elhelyezéséről. Mely helyszűkez azért ált elő, mert a K.Hivatal törölte azokat a nyilvántartásból. Így a K.Hivatal valójában úgy llapít meg oxigénhiányos fuldoklást, hogy előtte lenyomja az érinett fejét a víz alá. Na jó! Legyünk annyiban igazságosak, hogy az elmúlt évek tapasztalata szerint a víz duzzasztásában, és a fej lenyomásában is nem kis kormányzati, illetve tesóhivatali, illetve intézményi segítséget kaptak.

De a közlemény megfogalmazása mégis megérdemli a kicsit figyelmesebb olvasást. A cím is arról szól, hogy a MET "köznevelési intézményeibe járó gyermekek elhelyezéséről" gondoskodnak. Ezzel elismerve, hogy a MET olyan feladatot, azazköznevelést, lát, illetve látott el eleddig, melynek megoldása a köz feladata lett volna. Így miközben az ő szocializációs szintjén az óvoda nagycsoportjában megrekedt kormányfő személyes duzzognivalóját kiszolgáló apparátus a MET ellen fente a késeket, az a szorult helyzetében is állami feladatot, köznevelést, vállalt át az államtól. Többnyire olyan gyermekek esetében, akikat az állam nem igazán kívánt támogatni. Mert a jelenleg is miniszter Lázár János normativája alapján nem érnek semmit. Mert a szüleik nem kapartak eleget. Figyelemre méltó önuralommal néhány hatalmi szemét szemét sem.

Ugyanakkor a K.Hivatal gesztusát megértem. Mert fogadjuk el, hogy az emberi képességgörbe egy normális eloszlást tükröz. Ez azt jelenti, hogy a kaparnokok csemetéi közt is lesznek jobbak és rosszabbak. Ám a szegény, általuk megvetett, és lenyomni szándékozott gyermekek közt is lesznek igazán kiváló képességüek. Így képzeljünk el egy olyan helyzetet, ha nagyjából azonos körülmények közt találnák magukat az érintett csoport tagjai. A végén kiderülhetne, hogy a hatalom féltve tunningolt üdvöskéi közül kiemelkedne egy általuk megvetett, ámde képességei alapján sokkal jobban teljesítő tanuló. Tényleg szívás lenne. Azoknak a komplexusos kormányzati szereplőknek például, akik a saját fékezett habzású képességein kívül csak a mások lenézését voltak képesek örökíteni. A K.Hivatal tehát lehet, hogy valójában a szellemi péniszirigység kiszolgálója csupán.

Az, hogy a K.Hivatal döntése, a közelgő tanítási szezont is figyelembe véve, alapvetően antihumánus is. Alig hiszem, hogy a lassan mindenre paranoid pánikrohammal reagáló hatalmi gépezet, mára simanyelvűre esztergált csavarkáit ez megérintené. Ahogy a keresztet felmutató, de Jézus szellemiségét aligha ismerő, de tiszteletben biztosan nem tartó kormánypárti szavazógépeket sem.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése