2024. július 10., szerda

Budapestnek kellene egy főpolgármester

Annak idején, még az egyetemen a KISZ-alapszervezeteket tankörönként szervezték. Alapjában véve mindenki magasról tett rá, hogy ki a KISZ-titkár, de az utolsó években, a hangulatjelentő, és jellemzésíró, személye már nem volt annyira részletkérdés. Ekkor történt, hogy a PÁRT megbízásával, és tagkönyvével, az egyik leányzót kellett megválasztani. Elsőre nem ment. A csoportfelelős tanár újabb szavazást rendelt el. Másodszorra sem ment. Végül addig ismételtette, míg mégis a kiszemelt lett a KISZ-titkár. Amit most Budapesten művelnek, az nosztalgikus hatású. Majdnem annyira, mint amikor a törpeturult megválasztatta a FIDESZ köztársasági elnöknek. Függetlenül a majdani, véglegesnek beállított, budapesti eredménytől.

Ami most a fostalicska-tologatás területén zajlik, az kérem vicc. Tragikomikum. A választók hülyének nézése. A morális csalás a jogi csűrcsavaroktól függetlenül. Mely nem most induult, hanem a választás napján. S mondok valamit. Nem is a FIDESZ-en lepődtem meg az első újraszámolás kapcsán a legjobban. Sokkal jobban meglepett az, amikor a TASZ valamelyik párizsifelelőse belenyilatkozta a Klub-rádióba, hogy a kihuzott jelöltre rakott "X" az olyan, mintha nem is létezne. Mert ő tudja. Aztán jöttek a nagyontelepata mikrofonbabeszélők, és sorra elmondták ezt a mantrát.

Holott a kihúzott jelöltre adott szavazat valójában azt jelenti, hogy a kedves választópolgártnak nincs azonosítható szándéka. Márpedig a szavazás a választó szándékának a megnyilvánulása kell, illetve kellene, hogy legyen. A saját morális olvasatomban tehát az érvénytelenített jelöltre adott szavazat eleve érvényteleníti a szavazólapot. Mert nem a szavazatszámlálók dolga kitalálni, hogy mi volt a szándéka vele. Különösen, mert ha csak bénázik, akkor kérheti a szavazólap cseréjét is. Egyébként, és legfeljebb cáfolják majd az emlékeimet, de korábban valóban ez, az érvénytelennek tekintés volt a hivatalos eljárásrend is. Most nem, és ehhez az ellenzéki jogdudorok, a moralitás megannyi bajnokai, szintén csak bólogattak. Mert ők tudják. Sőt! A szavazónál is jobban tudják. S ez a telepata képességük mit sem csorbult az első újraszámolás alkalmával sem. Az egyéb problémás eset-felvetések ellenére sem.

Ugyanakkor a szavazatokat eredetileg számlálók munkáját is semmibe veszik. Legkésőbb a mostani újraszámolással. Ugyanis eleve feltételezik, hogy az ellenérdekelt pártok megbizottjaival is bővített számlálóbizottságok úgy hülyék, ahogy vanak. Képtelenek számolni, és képtelenek odafigyelni akár egymásra is. Arra az esetre, ha eleve csalni menne valaki oda. Amihez jozzátenném, hogy 2018-ig folyamatosan részt vettem az ilyen bizottságok munkájában, de nem találkoztam tendenciózus, meggátolhatatlan, és jelzés esetén is ismétlődő csalási tevékenyéggel. Ami természetesen nem zár ki eleve semmit, de nem is valószínűsít. Személyes vélemény, tapasztalat.

Így az LMP jelöltje, és a neki igazat adó, a jog területén példát mutatni szándékozó társaság nem csak a főváros lakosságát nézi idiótának, de ezernyi ember munkáját is lenézi, ekézi, illetve ássa el. Ami a majdani jogi helyzettől függetlenül egyet biztosan jelent. Az a kampányszlogen, ami pártcsatározások, politikai verekedések helyett szakmaiságot ígért, az pont ennyit is ér. Semmit. Egy nagy vödör szart. Amin az sem változtat, hogy Karácsony sem több egy politikai gúnykacajnál. Mert ha nem így lenne, akkor nem 40-400 darabnyi, hanem 40-400 ezernyi lenne, illetve lett volna a különbség a javára. Így, miközben a vicc-ellenzéki LMP Vitézystől elmehet a politikai kukába, legfőbb ideje lenne, ha a főváros lakossága egy potens főpolgármester után nézne. Mert Karácsony sok minden, de nem az.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése