2014. szeptember 3., szerda

Ne báncsátok Balog Zozót!

Szegény Balog Zoltánot báncsák a csúnya osztrákok. Nagyjából ennyiben is összefoglalható lenne a sok helyettes államtitkár egyikének bértolnoki coming upja, melyet a patinásan sem kormánytávoli nemzeti MNO tolt bele az internetes olvasóközönség képébe. Mármint itthon, mert Prőhle Gergely, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára a Die Presse című konzervatív osztrák lapban vendégkommentárként osztotta kicsit a rizsát.

Nem a Szarvason termett fajtát, bár szarvas csúsztatásokat azért csak sikerült elkövetnie, ha a hazai referenciának hinni lehet. Amúgy a fő téma még mindig az a miniszteri kijelentés, hogy a romák tömeges legyilkolása azért nem nagy ügy, mert Balog szerint nem az. Világos? Nem? Hát ez van. Szegény Balog Zoltán csak egy félreérthető nyilatkozatot tett, és azt a szemét zsurnaliszták forgatták ki, és még a miniszter teljes munkásságát sem átallották górcső alá tenni. Majd nem estek hanyatt az elragadtatástól. Mert mit is ír ez a jámbor, közpénzből eltartott államtitkárka? Olyasmit például, hogy „Balog egyértelműen állást foglal a rasszizmus minden formája ellen”. Ami lehet, hogy az osztrákokat nem lepi meg, és talán még hihetőnek is találják. Azonban egy olyan minisztérium élén, ahova az oktatásügyi illetékes elvtársak is tartoznak illik ismerni a személyes példamutatás átütő erejét. Prőhle kijelentését például nagyban hitelesítené, ha Balog Zoltán megjelent volna a Gyöngyösi-féle rasszista kijelentés kapcsán szervezett antifasiszta nagygyűlésen. De nem rémlik a felszólalása ottan.

Aztán például tudjuk, hogy volt egy magát publicistának hazudó egyén, aki birtokolja a Fidesz egyik, igen előkelő sorszámú tagkönyvét, és sanzé leállatozta némely embertársát az ő származása szerint. Ugyanezen humanoid biorobot tudottan a kormánytámogató békemenetek egyik szülő-apukája. Mely birkamenetek fővédnöke az a CÖF, melynek kitüntetését Balog Zoltán elfelejtette ellenezni. Annyira elfelejtette, hogy a kitüntetést a saját kicsi kezével bírta átadni annak idején. S nem bírta azt mondani, hogy amíg egy bayerzsolt ott feszíthet, addig ő nem. De különben biztosan nagy antirasszista a lelkész úr, és csak a kényszer hatása alatt tehette meg. A megfelelési kényszer hatása alatt. Miközben Szaniszló kitüntetésének visszavonása kapcsán legfeljebb egy bátortalan levélkére futotta a harcosan antirasszista minisztertől. Ám ezekről az esetekről Prőhle Gergely mintha elfelejtett volna szót ejteni akkor, amikor megpróbálta kicsit zöldebbre festeni a füvet az Emmi háza táján. Ahogy arról is hallgat, hogy Balog Zoltán egy olyan kormány minisztere, mely túl sokat nem tett a rasszizmustól sem idegenkedő gárdaszerűségek ellen. Holott akár le is mondhatott volna.

Azonban megnyugodhat szegény. Mint olvashatjuk: „A Fidesz elítélte a minisztert kritizálókat”. Mert Orbán Viktor nyilván mindennel meg van elégedve. Talán még hibádzik, hogy nem kötelező tananyag az életrajza. De ami késik, nem biztos, hogy elmarad. Tehát egyelőre a Fidesz, mint olyan mindennel meg van elégedve, és Fidesznek minden nagyon tetszik. Kivéve az osztrák zsurnalisztákat például. De ellenük már megkezdte a harcot egy kivont Prőhlével.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése