2024. augusztus 28., szerda

A MET esete a K.Hivatallal

Az MTI 2024. augusztus 27-én tette közzé azt a közleményt, amelyben a Budapest Főváros Kormányhivatala (továbbiakban K.Hivatal) közli, hogy gondoskodnak a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (továbbiakban: MET) intézmenyiben helyet nem kapó gyermekek elhelyezéséről. Mely helyszűkez azért ált elő, mert a K.Hivatal törölte azokat a nyilvántartásból. Így a K.Hivatal valójában úgy llapít meg oxigénhiányos fuldoklást, hogy előtte lenyomja az érinett fejét a víz alá. Na jó! Legyünk annyiban igazságosak, hogy az elmúlt évek tapasztalata szerint a víz duzzasztásában, és a fej lenyomásában is nem kis kormányzati, illetve tesóhivatali, illetve intézményi segítséget kaptak.

De a közlemény megfogalmazása mégis megérdemli a kicsit figyelmesebb olvasást. A cím is arról szól, hogy a MET "köznevelési intézményeibe járó gyermekek elhelyezéséről" gondoskodnak. Ezzel elismerve, hogy a MET olyan feladatot, azazköznevelést, lát, illetve látott el eleddig, melynek megoldása a köz feladata lett volna. Így miközben az ő szocializációs szintjén az óvoda nagycsoportjában megrekedt kormányfő személyes duzzognivalóját kiszolgáló apparátus a MET ellen fente a késeket, az a szorult helyzetében is állami feladatot, köznevelést, vállalt át az államtól. Többnyire olyan gyermekek esetében, akikat az állam nem igazán kívánt támogatni. Mert a jelenleg is miniszter Lázár János normativája alapján nem érnek semmit. Mert a szüleik nem kapartak eleget. Figyelemre méltó önuralommal néhány hatalmi szemét szemét sem.

Ugyanakkor a K.Hivatal gesztusát megértem. Mert fogadjuk el, hogy az emberi képességgörbe egy normális eloszlást tükröz. Ez azt jelenti, hogy a kaparnokok csemetéi közt is lesznek jobbak és rosszabbak. Ám a szegény, általuk megvetett, és lenyomni szándékozott gyermekek közt is lesznek igazán kiváló képességüek. Így képzeljünk el egy olyan helyzetet, ha nagyjából azonos körülmények közt találnák magukat az érintett csoport tagjai. A végén kiderülhetne, hogy a hatalom féltve tunningolt üdvöskéi közül kiemelkedne egy általuk megvetett, ámde képességei alapján sokkal jobban teljesítő tanuló. Tényleg szívás lenne. Azoknak a komplexusos kormányzati szereplőknek például, akik a saját fékezett habzású képességein kívül csak a mások lenézését voltak képesek örökíteni. A K.Hivatal tehát lehet, hogy valójában a szellemi péniszirigység kiszolgálója csupán.

Az, hogy a K.Hivatal döntése, a közelgő tanítási szezont is figyelembe véve, alapvetően antihumánus is. Alig hiszem, hogy a lassan mindenre paranoid pánikrohammal reagáló hatalmi gépezet, mára simanyelvűre esztergált csavarkáit ez megérintené. Ahogy a keresztet felmutató, de Jézus szellemiségét aligha ismerő, de tiszteletben biztosan nem tartó kormánypárti szavazógépeket sem.

Andrew_s

2024. augusztus 16., péntek

Neoratkoisták a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán

A Klubrádió hozott össze egy igen megnyugtató hírrel. Ez a hír a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Karának gólyatáborát szervezők tiltólistájára vonatkozott. Mely listában a legmegnyugtatóbb tétel a gumióvszer tilalma.

Ennek a tiltása azért roppant megnyugtató, mert mutatja a kormányzó erő belső stabilitását. Illusztrálva, hogy a kormánypárt kereszténykatolikus lobbi-platformjának töretlen az idiotizmusa. Radácsi Kristóf EHK-elnök ugyanis valószínűleg ezt gondolta túlszolgálni az óvszer tiltásával. Nem vitatva az indoklása igazságát. Amely alapján a nem kívánt terhesség, és a szexuális úton terjedő betegségek elleni legjobb védekezés „szexuális kontaktus elkerülése”.

Ugyanakkor, feltéve, és meg is engedve, az egyetemi gólyatábor résztvevői többnyire a nagykorú népesség tagjaiból kerülnek ki. Azt is kétségekkel eltelve gondolom, hogy a felvételi követelmények egyike lenne az aszexuális személyiséget igazoló szakvélemény bemutatása. Bár erre még sor kerülhet, ha van még lejjebb. Addig azonban elég életszerű történése a gólyatáboroknak, hogy egy-egy bulisabb este után a résztvevők nem feltétlenül a saját ágyukban, vagy a saját ágyukban, de nem egyedül ébrednek. Mely ébredés előtt nem is feltétlenül egy végeláthatatlan domino-csatába álmosodnak bele.

Ez van. Úgy általában. Nem vitatva természetesen azt, hogy ez szembe megy az elvárt látszatprüdériával, illetve Radácsi úr partneri viszonyrendszerével. Marad tehát az a megfejtés, hogy valójában Ratkó Anna szelleme lengte be az EHK-elnök álmatlan éjszakáját. Azt, amikor a korszakos politikusnő szelleme szaggató fejfájást, hasalji görcsöket, és komoly ideglázat okozott a tiltólista szerzőjének.

Azt is tudva természetesen, hogy minden tiltás annyit ér, amennyit betartanak belőle. Így elképzelem a szervezőket, amint az alakuló párok esetében helyszíni szemlét tartanak. Szorosra markolt gyertyával a kezükben. Mert fel sem tételezném, hogy Radácsi Kristóf, és elvbarátai mást markolnának szorosra a magukkal hozott felszerelésből. Bár ki tudja, hiszen a lista nem tartalmazza a papír-zsebkendőt.

Andrew_s

2024. augusztus 14., szerda

Fotel-conteo az ukrán támadáshoz

Forrás: liveuamap.com
Az ukrán támadások érthetően felcsigázták a fórumokat. Tekintettel arra, hogy a kommunikációban még Zelenszkijnek is visszanyalhat ez a fagyi, a találgatások is érthetőek. Magam pusztán ezek tárházát gondoltam bővíteni. Már csak azért is, mert a hasonló információs szinten levők egyikéből sem nézem ki a telepátiát. A hivatalos hírforrásokból, a hárborús helyzet okán érthetően, a teljes őszinteséget.

De tegyük fel, hogy korábban, mondjuk a 2021. év vége fele olyan tárgyalások indulnak meg, mely egyfajta koreai típusú megosztást eredményezett volna a Krím kapcsán. Mielőtt a háború azon fegyveres szakasza elindul, ami nem független az orosz tiltakozások ellenére elindult nyugati fegyverszállításoktól 2022. januárjában, és ami számtalan áldozatot követelve változtatta véressé az elmúlt éveket. Természetesen nem tudom, hogy létezhetett-e volna az említett, kevesebb halottal járó forgatókönyv, de talán igen. A jelen helyzetet azonban ismerjük.

Ugyanakkor nagyjából az is tudható, hogy a Nyugat támogatása nélkül Zelenszkij talán a szomszéd sarokig tudna elhatolni. Mely támogatás, nem kicsit az USA esetleges kihátrálása miatt, korántsem biztos, hogy végtelen. Ez pedig azt jelentheti, hogy muszáj lesz tárgyalni. Ebben az esetben a jelen, akár a Nyugat hallgatólagos biztatásával indult, támadással elérhető, hogy a Krím ugyan marad az oroszoké, de az ukránok visszavonulásáért cserébe a jelenleg orosz erőktől átjárt megyékből egy kölcsönös fennhatóságú demilitarizált zónát alakítanak ki.

Ahol senki sem úr, de nemzetközi a hatalomgyakorlás. Ismert recept. Ideig-óráig olykor még működik is. Ez megnyitja az utat az újjáépítési pénzek előtt. No meg levegőhöz juttatja az érintetteket. S persze pozícióhoz juttathatja akár Kínát is. Mert egy ilyen helyzetben olyan egyezség aligha fog működni, ahol csak a Nyugat ad rendfenntartót. Mert abba az oroszok aligha mennének bele.

S akkor kialakul az a koreai típusú megosztás a Krím kapcsán, amit említettem. Az, ami esetleg sokkal kisebb területi kompromisszumokkal 2022 januárja előtt is talán elérhető lett volna. Kevesebb áldozattal is. De hát a pénz beszél, a karaván halad.

Andrew_s

2024. augusztus 3., szombat

Megjegyzés - 2024. 08. 03. - Interszexileg és doppingilag

Forrás: Trust My Science
Imane Khelif, majd most Lin Ju Ting ügye felszínre dobta a versenysport szövetségeinek a viszonyát a fenotípusos nők "Y" kromoszómájához. No meg a sportot szemlélők viszonyát ahhoz, hogy a kimutathatóan magas tesztoszteronszinttel, és ennek köszönhetően fiús izomzattal, ütőerővel, csontozattal bírók női versenyzőként vegyenek részt a versenyeken. Úgy, hogy az érintetteknek aligha a versenyekkel kapcsolatos viszgálatok szolgáltatják erről életük első adatát, mert Imane Khelif is került már kizárásra emiatt korábban.

Az, hogy mi a személyesen morális viszonyuk a saját győzelmükhöz, az nem igazán érdekel. De azok véleménye lehetne érdekes, akik szerint ez így rendben van, és üres gyűlölködésnek gondolják az "Y"-os nők kizárási gondolatát is a női versenyekről. Természetesen nem arról érdekelne a véleményük, hogy mi zajlik az illetők hálószobájában, mert az engem sem érdekel. De a doppingolásról alkotott véleményük már annál inkább.

Arról, hogy szerintük rendben lenne-e egy olyan "XX"-nő szereplése, aki szteroid-doppingokkal ér el férfias ütőerőt a ringben, futásteljesítményt a stadionban, vagy bármi mást, amivel veri a doppinggal nem élő versenytársakat? Mert az izomzatnak, alkatnak esetleg mindegy, hogy például a tesztoszteronszintről injekció, vagy genetikailag beépített adagoló gondoskodik.

Mert a női versenyeken való részvétel mellett most kiállók esetében az egyetlen következetes válasz az lenne, hogy igen, a szteroid-dopping is megengedett innentől. De valahogy nem akaródzik ilyen nyilatkozatokkal kiállniuk, ha jól látom. Vajh, miért?

Andrew_s

2024. augusztus 1., csütörtök

2024. 08. 01. - A sportszerűtlen pofátlanság napja Párizsban

Az önmagára nagyon büszke Imane Khelif
A 2024-es Olimpia nem csak a bakihegyekkel terhes megnyitó, a mocskos Szajna miatt lesz valószínűleg emlékezetes, hanem egy olyan ökölvívó mérkőzés miatt is, aminek létre sem kellett volna jönnie. Történt ugyanis, hogy Imane Khelif az algériai kiválóság, a női ökölvívás nagy reménysége feladásra kényszerítette olasz ellenfelét. A dolog kis szépséghibája, hogy Imane Khelif biológiailag nem nő. Így ereje, izomzata, de akár ütésállósága sem a nőkre jellemző. Míg az ellenfele valóban nő volt.

Aki pedig azt hinné, hogy Imane Khelif valami titkos megoldást alkalmazott, az tévedne. Elvégezték rajta a nemi vizsgálatot, és ott meg is bukott. Az, hogy ennek ellenére a női versenyzők között léphetett a ringbe, az a szervezők, illetve a NOB egy sajátos döntése. Szerintem a lábon kihordott agyhalál nevében. Nem azért, mert Imane Khelif a magánéletben ne választhatna olyan identitást, amilyet akar, illetve olyat, amit a genetika csapongása kisorsol. Amely magánéletben, amíg nem közveszélyes, annak gondolja magát, aminek akarja, és azzal a partnerrel él, aki elviseli. Amikor azonban egy világversenyről, illetve egyáltalán, bármilyen versenyről van szó, akkor már nem a magánéletének a szentségéről van szó.

Angela Carininek pedig azért is a legnagyobb elismerésem, hogy a szervezők sportág-alázó döntése dacára egyáltalán kiállt. Bebizonyítva azt, hogy a mérkőzésen legalább egy igazi sportember megjelent a ringben. Miközben ellenfele nem a szabad identitásválasztással, hanem a sportszerűtlen pofátlansággal tüntetett. Gúnyt úzve az Olimpiából, a versenyből, a sportból. Mert a genetikai felépítéséről, a kromoszómkészletéről nem tehet. Az olyan, amit a természet kisorsolt. De az, hogy kinek, illetve hol húzódik a morál határa, az már nem igazán kromoszómatérkép kérdése.

Imane Khelif azért láthatóan nagyon büszke volt magára. Illetve arra, hogy az inkább férfias fizikumával meg tudott verni egy tisztán "XX"-nőt. Magam azt hiszem ez az a pillanat, amikor a teljes sportolói, de az ökölvívói mindenképpen, közösség kiállhatna egy kollektív bojkott-felhívással. Mindaddig, amíg Imane Khelif, vagy akár az egész algériai küldöttség kizárása nem történik meg. Különben esetleg még a szervezők is nagyon büszkék maradnak arra a rendszer-abúzusra, amit létre sikerült hozniuk, és ami valójában nem segít az biológiaitól eltérő indentitásukat megélők társadalmi elfogadottságán, hanem inkább ront rajta. Rengeteget. Mert az egybites szájtépők nem igazán foglalkoznak az esetleges interszex jelleg genetikájával, fenotípusos jellemzőivel, és hasonló árnyalatokkal.

Andrew_s