2017. november 25., szombat

Rétyi könyve: Billegnek a frakció-asztalok?


Úgy három napja szúrták ki, hogy a sorosozásban a Fidesz frakció szintet lépett. 5000 példányban rendelték meg, még októberben, a pestisracok.hu portált is fenntartó GerillaPress Lapkiadó és Média Tanácsadó Kft.-től Andreas von Rétyi könyvét. Potom 13 millióért. „George Soros - A multimilliárdos globális hálózata és az általunk ismert világ vége” címmel.

A Fidesz parlamenti frakciója egyébként nem ötezer fős. Úgyhogy vagy baromira billegnek az asztalok, illetve székek, vagy ez lesz a karácsonyi ajándék a Fidesz aktivistáinak. Az utóbbira tippelek. Már csak azért is, mert a fórum-trollokat is el kell látni valami munícióval. A könyv ebben nagy segítség lehet. Amellett nem kell a szerényebb képességű aktivistáknak sem hosszabban magyarázni semmit. Csak mondanak egy oldal, illetve bekezdésszámot, és már mehet is menet. Jutányosan, vagy sem. Ízlés dolga. A 24.hu három napja még úgy tudta, hogy ez nagyon jutányos ár. Lehet. Annak, akinek megéri 2600 Ft-ért a könyv. Meg ahhoz képest, hogy a Pesti Srácok oldalán tényleg 2990 Ft-ért hírdetik. Kedvezményesen. A feltüntetett eredeti ár helyett. Ami majdnem egy ezressel volt több. De a nagy érdeklődésre tekintettel engedtek az árból. A még nagyobb érdeklődésre való tekintettel a Fidesz frakció pedig megvette a raktárkészlet egy részét. A jelek szerint. Vagy sem. Vélemény kérdése.

Azon is el lehet természetesen gondolkodni, hogy a szerzőt, mint betüvetőt mennyire lehet, illetve mennyire érdemes komolyen venni. A 444.hu-n megjelent vélemény szerint elég fékezett habzással érdemes beleélnie magát bárkinek Rázyi világába. De az is mindenkinek a magánügye, hogy hisz-e a Földön kívüli életben, a csillagkapukban, vagy bármi másban. Lehet, hogy Soros is egy csillagkapun át közlekedik, és tulajdonképpen időutazó. Akár ebben is hihet valaki. Szíve joga.

Valójában érdekesebb az, amit a könyv kapcsán, és vélhetőleg kedvcsinálónak írtak a Magyar Menedék Könyvesház oldalán. Úgy fogalmaznak, hogy Soros valójában zuhanórepülésben van. Amiről „természetesen” csak a fősodortól távolabb álló hírforrások tudósítanak. Amitől természetesen ez is lehet valamennyire igaz. Azt például megmagyarázná, hogy Orbán, és kabinetje, miért pécézte ki céltáblának Soros Györgyöt. A bátorságáról híres, még a saját előterjesztéseit sem megszavazni, de egy diktátor előtt hajlongani kész, magyar kormányfő valószínűleg könnyebben rúg egy fekvő oroszlánba. Mert az olyan férfias. Egy stadionöltöző magányában. Mélyen a zsebébe nyúlva.


Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése