2023. március 7., kedd

Semjén újabb zabra-ötlete

A Klub-rádióban hallottam, hogy több oktatási intézményt nyúlna le a rénszarvasok réme Újbudán. A hír sajnos igaznak tűnik. A történetnek azonban több olvasata van. Egyik sem jó. Legfeljebb azon lehet vitatkozni, hogy Semjén, alias Tömjén, Zsolt szellemiségének melyik oldala a sötétebb a fejében eloltott villany „fényében”.

Az egyik egy régi kérdéskör. Az egyházak fenntartásának a kérdése. Ebbena vélaményem változatlan. Az egyházakat, mint bármilyen egyesületet tartsák el a tagok, a szimpatizánsok. S igen, a pártokat is. Ami nem jelenti azt, hogy célfeladatokat ne támofgassanak közpénzen. Egy műemléki templom „műemlékségének” fenntartását, a közoktatásban való részvételt. De azonosan, mint bármi mást. Nekem, adófizetőként nem ér többet egy gyermek attól, hogy reggel imádkozik-e, és melyik istenhez. Attól, sem, hogy a szülői teszik-e? Ha tehát egy egyházi iskola csak egy filérrel is több „fejpénzt” kap egy diák után, mint bármelyik másik, az tisztességtelen, gerinctelen, és megalázó. Mindenki mással szemben.

Ettől, még a hívő szülők fenntarthatnak extrákkal egyházi iskolákat. Ugyanúgy, mint bármelyik másik egyesületi, alias alapítványi, iskolát. A saját pénzükből. Ha tetszik, a saját kockázatukra. Alig hiszem, hogy bérki hobbiját, akár iseológiai hobbiját is, közpénzből kellene megfinanszírozni. De közvagyonból sem.

S itt jutunk el a legutóbbi ötlet másik oldalához. Az ingatlanzabráláshoz. Az ugyanis nem más, mint egy kerület lakosságának a megrablása. A közvagyon kisajátítása. Pártfüggetlenül. Ha tehát a kerület fideszes, ott ellenzékként működő, képviselői ehhez hozzájárulnak, akkor ezek a képviselők elárulják a választóikat. A kerület vagyona ugyanis a Fideszre szavazóké is. Talán most azt mondják sokan, hogy azok megérdemlik. De ez nem igaz. A kerület egyik lakója sem érdemli meg, hogy gerinctelen, szervilista, csak felfele nyaló csirkefogók képviseljék.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése