2023. február 23., csütörtök

Megjegyzés - 2023. 02. 23.- A háborúhoz

A háborúhoz:

Szerintem nem vagyunk biztonságban. Akkor sem, ha valami törékeny állapot valóban fennáll. Ettől függetlenül, a háború forró szakaszát is elindító 2022 januári fegyverszállításoktól a tankokig tartó fegyverszállításoknak hejjehujázó halálkufárok esetében valahogy nem látok olyan beírást, és érdemileg alátámasztva, hogy „most jöttem Dombaszból”, vagy „innen a frontról üdvözölök mindenkit”. Minden más, de a háborútól távoli fórumokon, mindenki baromi lelkes drukker. De mintha nem akaródzna elmenni önkéntesnek. Holott az Azovi gárdának talán még mindig van külföldiekből álló csoportja. Biztos szorítanának helyet annak, aki szerint tök szuper, ha egy lövés szétroncsolja a fél tüdejét valakinek.

Mert a katonaságot csak anekdóta-forrásként őrző szemilisek figyelmébe ajánlanám, hogy olyan csak a filmekben van, hogy valakit megsoroznak egy AK-47-essel, és egy deszkapalánk mögül hősiesen, és virgoncan, előugrik.

A valóság az, hogy egy kisebb vályog vagy téglaépületet le lehet bontani vele, a deszkán simán átlő, és egy fél marhába engedett lövés képes tenyérnyi lapockadarabbal távozni, ha a töltény olyan (pont ilyeneket mutogattak hatásbemutató gyakorlat címén, és nagy büszkén már a '70-es évek végén is).

De a sok kanapé-drukker biztos sok olyan halottal beszélgetett, akik szerint kifordult belekkel kínhalált halni baromi magasztos abban a tudatban, hogy az USA kaszál a fegyvereken.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése