2019. április 17., szerda

Ellenzéki kampányüzenet: Bugyi vagy nem bugyi?

Az EP-választások kapcsán a jelek szerint sikerült megtalálni a legütősebb kampánytémát. Azt, hogy Nagy Blanka hord-e fehérneműt, és milyet? Ha pedig ezen túlesett a vita, akkor az a tétel jöhet, hogy elég nagykorú-e ahhoz, hogy tudatában legyen a viselkedésének, vagy sem? Az utóbbi kapcsán Vásárhelyi Mária, egy közzétett blogbejegyzés alapján, egyike lehet a nagyon vívódóknak.

Vásárhelyi Mária szerint el a kezekkel a szegény lánykától. Egész pontosan ez jelent meg: „El a kezekkel Nagy Blankától!!! Nagy Blanka érettségi előtt álló, fiatal lány. Megnyilvánulásaiból nyilvánvaló, hogy korosztályánál érettebb, autonóm, felnőtt módon gondolkodó, bátor nő”. Ami alapján jó lenne eldönteni, hogy egy megsajnálandó fiatal lány, vagy a „korosztályánál érettebb, autonóm, felnőtt módon gondolkodó, bátor nő”. Ha az előbbi, akkor szegény biztosan nem mérte fel, hogy mikor mit mond, miként viselkedik, mit visel, és miként került olyan helyzetbe, hogy egy kampányrendezvényen lefényképezhették egyáltalán. Miközben egy párt kampányrendezvénye vélhetőleg a köznek szóló olyan rendezvény, ahol így a felszólalók, a párt támogatására megjelenő, a szavazatszerzés érdekében bemutatásra kerülő arcok közszereplővé válnak.

Természetesen szívesen elfogadom a sajnálandó kislány helyett azt a kitételt is, hogy Nagy Blanka a „korosztályánál érettebb, autonóm, felnőtt módon gondolkodó, bátor nő”. Ebben az esetben azonban, mint minden nagykorú, autonóm embertől, aki még ráadásul bátor is, szerintem elvárható, hogy pontosan tudja: hol van, miért van ott, és mit, illetve hogyan visel. Alkalmasint az is, hogy miként viselkedik. Így viszont azt is feltételezhetjük, hogy Nagy Blanka pontosan tudta, hogy a ruhája annyit takar, amennyit, hogy egy kampányrendezvényen, a lábtartásától teljesen függetlenül, lefotózhatják. Közszereplőként egy köznek tartott rendezvényen. Ami nyilván nem ment fel senkit a bunkóság alól. Így az alól sem, ha az így készült képet bunkó aláírással teszi közzé. De szerintem azért árnyalja a képet. Miközben Vásárhelyi Mária is eldönthetné, hogy akkor most szegény meglesett kislány, vagy a cselekedeteit kiszámító okos és bátor nő-e Nagy Blanka?

Aki ennek ellenére igen büszke lehet magára. Sikerült elérnie, és ha perre kerül a sor, akkor különösen sikerül elérnie, hogy az ellenzéki pártok programja helyett a bugyijáról szóljon a kommunikáció. Alkalmasint azt is, hogy ha az érettségi mégsem lesz színjeles, akkor rá lehessen fogni a politikai ármányra, az ellene szőtt összeesküvésre a nem túl fényes eredményt. Mármint akkor, ha sikerül még a bugyi-fotó ügyét a felszínen tartani egy ideig.

Közben csak remélni tudom, hogy akkor is pontosan így viselkednének a most felhorgadók, ha egy kormánypárti politikust fotóznának le egy kampányrendezvényen hasonló helyzetben. Bár, gyanítom, hogy akkor ugyanezek vidáman röhögnének azon, hogy nem tud viselkedni, és miért úgy öltözik, viselkedik, ahogy. Ahogy O. Ráhel pelenkadobása, Lázár pisilős sztorija, a vezéri zsebisége, és a hasonlók esetében. Alkalmasint joggal. Mert egy közszereplő vagy legyen tudatában a tetteinek, viselkedésének, vagy ne közszerepeljen.

Egyébként: tényleg Nagy Blanka bugyija a legfontosabb kampányüzenete az ellenzéknek?

Andrew_s

7 megjegyzés:

  1. Akkor eltekintve ettől sületlen gondolatmenettől, maradjunk a felcsúti zsebre vágott kezénél, a törtető magamutogatásánál, de több párttársa mocskolódó dolgainál!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aha. Szóval, ha egy ellenzékinek beállított lányka teszi ki, akkor az védendő, de a kormányoldalon nem. Ezek szerint az ellenzéki oldalon fellépők nem közszereplők?
      Gratulálok a kettős mércéhez.

      Törlés
  2. Egy 19 éves lány lehet egyszerre bátor nő és zavarában bután viselkedő kamasz. ((Adott helyzetben rossz üléspoziciót választó.) Csak az vesse rá az első követ, aki maga is bűn nélkül való.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Félre tetszettél érteni valamit. Vagy tudta mit csinál, és akkor buta nini, vagy okos bátor nő, és akkor kiszámítottan viselkedett, úgy, ahogy. De ebben nem velem, hanem Vásárhelyi kartársnővel van vitában :-)
      Amúgy nem először van közrendezvényen, és egyszer sem kényszer hatása alatt volt gondolom jelen. Pontosan tudhatta mit csinál, milyen közegben van.
      Ne tessen már ártatlanul meghurcolt tudatlan báránykának beállítani. Nem az.

      Törlés
  3. Már elnézést, de éppen a kormányoldal üzenete volt ez az alsónemű! Kedves Andrew_s, ne játszd már el ugyanazt, mint amit a Fidesz szokott - hogy ráken valamit valamire, aztán üti, mert az illető védekezni merészel. (Közben a Fidesz tízszer akkorában meglépi az általa keltett botrány álcája alatt azt, amit az ellenfelére kent.)
    Bárki lehet ilyen is, olyan is a helyzettől és az eseményektől függően, nem kellene "ilyennek" vagy "olyannak" elkönyvelni egy 19 éves embert. De nem kellene felhasználni sem, még akkor sem, ha ő maga ezt hagyná/hagyja. Erről szólt Vásárhelyi írása szvsz.
    Pelenkát eldobni, utcán vizelni, zsebredugott kézzel közméltóságokkal társalogni meg senkinek sem kéne, főleg annak nem, aki a helyzeténél fogva rivaldafényben van, ezért óhatatlanul bizonyos fokig példát mutat (vagy kellene neki). Nem beszélve a több évtizedes előnyről, amivel a megidézett közszereplők, Blankával ellentétben, azt is megtanulhatták (volna), hogyan kell kifogástalanul öltözni és viselkedni.

    VálaszTörlés
  4. Tévedés. A P.S. dobta be, de az MSZP jogásza sietett kijelenteni, hogy óriásira akarják fújni a bugyi-ügyet. Miközben egy hang nem szólt arról, hogy mit mondott a leányzó (kit anyázott mos), illetve mi volt a rendezvény lényegibb része.

    VálaszTörlés
  5. ...azért nem semmi: vihar egy .....bugyi előtt !- még-ha esetleg ! :D

    VálaszTörlés