2024. június 10., hétfő

Demagógisztáni Napló - Máltai Szeretetcsomag Böröcznek?

A választások előtt, még májusban vált publikussá, hogy a Máltai Szeretetszolgálat börtönt ketdett üzemeltetni az 1. kerületben. Mert mi mást lehetne mondani arra, hogy egy 77 férőhelyes intézménybe 840 embert zsufolnak be. Bejelentve minden esetre annyian voltak. Amennyiben a 77 férőhelyes idősek otthonába 840 ember volt bejelentve.

Azért a helyi jegyző véleménye, érdekes lenne, akár magánvéleményként is, abban a kérdésben, hogy hány embert találtak volna ott, ha megpróbálják a valós tartózkodási helyet ellenőrizni. Különösen annak a fényében, hogy maga a Máltai Szeretetszolgálat nyilatkozott arról, hogy ezek az emberek még véletlenül sem laknak ott, ahol hivatalosan tartózkodnak.

De Böröcz László véleménye sem lenne érdektelen, aki a választási névjegyzékből egyébként ellenőrizhető létszám, és annak venezuelai vendlégekkel való duzzasztását „színvonaltalan uszításnak” minősítette. A menekültekkel szemben. Mely státusszal kapcsolatban még emlékezhetünk a tényleges uszításra 2015-ből. Arra, amit a kormánypárt művelt. Az a kormánypárt, amelynek jelöltje az a Böröcz László, aki most minősítgetett. Mintegy illusztrálására annak, hogy az, aki a golyók elől menekül, de továbbállna, az megvetetendő. Mert nem alkalmas szavazónak.

Ami az eredményeket illeti, nekem úgy rémlik,hogy a feldolgozottságnak volt olyan pontja, amikor nem Böröcz vezetett. Ha ez igaz, akkor érdekes lenne tudni, hogy mely szavazatszámláló bizottság adatai billentették át legjelentősebben a trendet. Mert kínos lenne, ha az ominózus otthon körzete lenne ez. De érdekesek a számok is. A korábbi választást 121 szavazattal nyerte V. Naszályi. Most 463 szavazattal maradt alul. Természetesen semmi nem garantálja, hogy mindenki ugyanúgy szavazzon, mint 5 évvel ezelőtt, de a ledolgozott hátrány, illetve a kapott előny összesen mégis csak beleesik a címnepper-keretbe.

Böröcz László pedig könnyen lehet, hogy ezt kapta ajándékba a Máltai Szeretetszolgálattól. Így nem csak az lehet érdekes, hogy melyik szavazókör billentett a választáskor, hanem az is, hogy a Máltai Szeretetszolgálat mennyi támogatást fog kapni ezt követően. Akár a polgármestertől, akár a gazdájától.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése