2024. március 20., szerda

A Magyar-ügy margójának margójára

A HVG azzal a címmel közölt egy magyarázkodást a Magyar Pétert érintő rendőri jelentésen alapuló írásuk mentésére, hogy "A Magyar-ügy margójára". Jegyzők sem akárkik. Gergely Márton, Nagy Iván Zsolt, a HVG illetve a hvg.hu felelős szerkesztői. A cikk alól másolva. Személy szerint meg nem igazán értem, hogy ezt most minek.

Mert olvasom ezt a magyarázkodást, és nem értem. Ha a HVG a zsarolóbulvár szintjét célozta meg, akkor emelt fővel menjenek végig az úton. Ne akarjanak szűzkurvát játszani. Nem megy.

A költői kérdésük, mert szerintem álkérdés, illetve nem kérdés: "Van-e jogunk mindezek után közzétenni annak a rendőri jelentésnek a részleteit, ami arról a napról szól, melynek értelmezését az egyik fél kisajátítja magának?" Szerintem a válasz: NINCS.

Akár megosztott Magyar Péter bármit is, akár nem. Egy magánügyben készült rendőri jelentés vagy alapja egy hivatalos eljárásnak, vagy nem. Ha igen, az abban érdekeltek megismerhetik. Ha nem, akkor irattári lom. Az utóbbi maximum hangulatmanipulációra alkalmas. Az előbbit illetően meg tudjuk, hogy nem indult. De az újságíró meg ebben az esetben sem része, gondolom, ennek az eljárásnak.

Az érdekelt fél, Magyar Péter meg azt tereget ki a saját kapcsolatáról, amit akar. Ez ugyanúgy nem ment fel senkit, ahogy még egy prosti esetében is megállhat szerintem a nemi erőszak, ha ott és akkor nem akarja.

D. A. és a HVG csapata lehet, hogy jogilag nem elmarasztalható. De morálisan a posványba küzdötte magát. S akkor ez a nevetséges mentegetődzés... Minek?

Andrew_s

1 megjegyzés:

  1. Zseniálisan kifejezve! Az Ön bejegyzése kiemelkedő, éleslátó perspektívákat kínál. Köszönjük, hogy megosztotta bölcsességét. Látogasd meg az Aviator játékunkkal foglalkozó blogunkat és vegyél részt a beszélgetéseinkben.

    VálaszTörlés