2020. január 26., vasárnap

Győrben a többség így szereti

Győrben Borkai korábban lemondott, mert belekeveredett egy nemiségi tartalmakat tartalmazó felvétel kapcsán kirobban botrányba. Állítólag volt még némi korrupció is. Szóval: lemondott. Igazán kár volt strapálnia magát. az időközi választások megmutatták, hogy mennyire nem volt igaza.

A szex-videóról állítólag ugyan tudtak a pártjában korábban is, és a győri szavazni hajlandók többsége ennek ellenére megválasztotta. Az előbbi nem biztos, de az utóbbi már korábban is jelezte: Győrben az ott lakók többségét láthatóan nem zavarja. Talán még élvezték is, hogy milyen macsó az ő kis lokálvezérük. Mindamellett igaza van az ellenzéki jelöltnek abban, hogy egy demokrata attól demokrata, ha a vereséget is elfogadja. Természetesen magam is elfogadom. Főleg, hogy Győrtől elég messze leledzek.

Ugyanakkor természetesen mind a győri ellenzék, mind a szavazók döntését figyelembe véve az okok között több minden lehetséges. Lehetséges, hogy az ellenzék nem tudott, illetve nem akart olyan jelöltet állítani, akivel biztosabb lehetett volna a győzelembe. Amennyiben ez a helyzet áll fenn, akkor az elkövetkező időszakban az ellenzék nyavalygása a győri közhelyzetet illetően elég hiteltelenné válhat. Az is lehetséges, hogy az említett választóképes győri többség már a gondolatától is viszolygott, hogy esetleg nem lesznek, lehetőleg ezt követően már közpénzből (is) fizetett unga-bunga partik. Miközben kihazudják a szemüket is. Intézményesen akár.

Így viszont a győriek lesznek kedvesek ezt követően napi háromszor fényesre nyalni az új polgármester előtt a flasztert. Miközben egy szavuk ne legyen se korrupcióról, sem morálról. Amennyiben bebizonyosodna, hogy borkai viselt dolgairól korábban is tudtak a pártjában, akkor az új polgármester persze levizsgázott morálból. Elvégre, ebben az esetben, egy, a hatalom érdekében minden korrupciót eltusolni kész párt támogatását fogadta el. Márpedig, aki moslékba keveredik, az ne csodálkozzon a szagokon.

De sebaj. Győrben édes az élet. Annak, akinek van pénze az ősi mesterséget kamera előtt is vállaló lányokra, jól mozog a nyelve és a segge, és az utóbbival magasról tojik a morálra. Elvégre vegyük tudomásul a győriek választását, és az ebben megfogalmazott igényét. A baj csak az, hogy kiderülhet: cseppben a tenger. Illetve nem. Már kiderült az eddigi választásokon. Elvégre a Fidesz és pártfogoltjai még láthatóan nem érték el a falat. Azt, ami egy kevésbé kincstári demokráciában már régen a másikat adta volna valószínűleg.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése