2021. augusztus 2., hétfő

Kertészeti: Nyílt levélként a polgármestereknek

Tisztelt Dr. László Imre, mint kerületi, de első sorban Karácsony Gergely, mint fővárosi Polgármester urak!

Dr. László Imrének köszönettel, hogy legalább jelezte megőrzési szándékát. De tekintettel arra, hogy a hallgatás talán az ismeret hiányának a következménye, a főváros polgármesterének is szeretném jelezni: a főváros XI. kerületében van egy igencsak patinás tanintézet, mely valaha önálló képző helye volt a magas színvonalon képzett kertészeknek. Még van. Ez az, amit rövidítve manapság is csak mint "Kertészetit" emlegetnek, és a Villányi útról nyíló parkolón kívül oktatást biztosító épületekkel, és a Ménesi út felett egy meglehetősen régi arborétummal is rendelkezik.

Ha esetleg a közjogilag kicsit nehezen megfogható, és egy arborétum sorsánál talán Önnek érdekesebb, előválasztás során egy gondolat, egy mondat erejéig szakítana rá időt, akkor biztos van az irodája környékén olyan, akinek a munkaidejébe belefér az információk összeszedegetése a valamikor önálló Kertészeti Egyetem, és arborétuma, sorsát illetően. Ezt követően talán tudna időt szakítani a személyes, illetve polgármesteri véleménye artikulálására azzal a hírrel kapcsolatban, amely a közelmúltban jelent meg a Magyar Narancs jóvoltából. Mely úgy tudja, hogy leporolták azt az ötletet a Villányi úton található egyetem beszántásáról.

Tudom, az ötlet nem új. Igaz, ellenzéki politikusként tett ezen irányú, nyilatkozatairól sem túl sok emléket őrzök. De ez utóbbi lehet az én hibám. Azonban most, hogy polgármesterként lenne lehetősége, illetve hatalma szólni, a hallgatás, ha a csend arat, az Ön hibája marad Karácsony Gergely úr. Ön aki oly előszeretettel beszél a "zöld dolgokról". De egy nagy közigazgatási egység vezetőjeként is lehet súlyos a véleménye. Ha van ereje kiállni legalább a valós, tényszerű tájékoztatás érdekében. Bevallom, nincsenek illúzióim. De örömmel venném a cáfolatát annak, hogy nem csak a nagyobb hatalom felé vezető ugródeszkaként tekint a fővárosra, hanem tényleg érdekli, hogy mi zajlik a bicikliutakon túli világban.

No meg persze az is jó lenne, ha egy "ez kérem az egyetem belügye" típusú, a valós véleményt megúszó semmitmondásnál kicsit messzebbre ragadtatná magát. De természetesen tudomásul veszem a vélemény hiányát is. Az is egyfajta vélemény.

Előre is köszönettel!

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése