2024. február 9., péntek

Megjegyzés - 2024. 02. 09.- A pedonerizmushoz

Egy ideje, teljes joggal, az a jogi csűrcsavar is terítéken van, amellyel egy elítélt pedofil-segéd elnöknői kegyelmet kapott Novák Katalintól. Az időközben másba belebukott igazságügyi szolga hathatós előkészítésében. Mostanra pedig megszületett a nagyvezér alaptörvényt módosító ötlete is ezzel kapcsolatban. Ami okán majd legközelebb nem lehet kegyelmet adni a gyermekbántalmazóknak. Nely módosítás egyrészt indokolt, másrészt nem menti a múltat, harmadrészt Orbán ismét kiénekelte a show nagy részét az ellenzék tárházából.

Mert követelték első körön Novák Katalin felmentését a jól fizető, de alapvetően titkárnői pozícióból. Majd Varga Juditot is sikerült támadni. Aki már nem miniszter, és legfeljebb morálisan lehetne felelőssé tenni. Ha a NER-társadalmat érdekelné az, amit morálnak hívnak. Mert a szót nyilván látták már leírva. Vagy legalább ismernek olyat, aki látta már leírva. Csak a kutyát sem érdekli. Orbánnak meg teljesen elég az a valamivel több, mint két milla szavazat, ami hatalomban tartja. S amit aligha veszélyeztet, hogy a titkárságát támadják.

Mert nem igazán voltak olyan ellenzéki megnyilatkozások a kezdetekben, amelyek azt a döntési mechanizmust támadták, amelyben egy ilyen kegyelem megszülethetett. A vezér felelőssége is inkább az utánlövő publicisztikákban jelent csak meg. Amellett az is világos, hiszen túl vagyunk az eltelt időszakon, hogy még az első felháborodási hullám csúcsán is jobbára megelégedtek a langymeleg nyilatkozgatásnál. Mert százezres tüntetések nem voltak. A Novák-székháznál szervezett aktuális tüntetésnek meg sikerült Orbánnak, az említett javaslattal, elé mennie. Ez van. A társadalom így járt. Ha Novák el is hagyja a Sándor-palotát, amit egyelőre inkább kétlek, akkor is marad az atomizált társadalom pedofilbarát vezérsége, és annak impotens ellenzéke.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése