2016. augusztus 14., vasárnap

Áruházi templomláncot a népnek

A vasárnapi boltzárlat visszavonásakor már sejteni lehetett, hogy ezt a hatalomérvényesítési fiaskót nem fogja olyan könnyen lenyelni a szellemi bányászbékák egylete. Különösen, mert a választások közeledtével megint szükség lesz a klerikális lobbi-platform támogatására. Így újabb ötletparádét szellőztettek meg. Ez a harangszóhoz igazítottan kötelező boltzár.

Elvégre délben zárni a boltokat nagyon is keresztényi cselekedet lehet. A déli harangszót ugyanis pápai bulla rendelte el. Ha tehát valami okból ehhez lehet kötni a déli boltbezárási kötelezettséget, az ugyebár másik a keresztény Európa védelme. Mi több: egyenesen az ősi magyar keresztény-európai kultúra védelme. Igaz magyar ember tehát délután, különösen vasárnap délután, nem vásárol. Az említett boltzár tehát részben nagyon nemzeti, részben nagyon kultúravédő, részben nagyon keresztényi. Az is galád balliberális, Kövér szerint talán genetikailag is elfajzott, aki vasárnap délután akar zsemlét venni. Az őskeresztényi európai kultúra déli harangszós összemosása nyilván a menekültek elleni heroikus küzdelemre is emlékeztethet. A harangozást, ha nem is a délit, elrendelő III. Callixtus elvégre a keresztes háborúk, különben bukott, eszméjének élharcosa volt.

De ok lehet a migráncsozásra az is, hogy közhiedelem szerint a déli harangszó a Nándorfehérváron aratott győzelem emlékének szól. Olyan apróságokkal meg foglalkozzanak a történészek, hogy a pápa nem délben várta el a harangzúgást, és ráadásul korábban rendelte el, mintsem Nándorfehérvár ostroma elkezdődött volna. Igaz, a keresztény európai kultúrát védő boltbezáró nem hagyja a tényektől megvezetni magát. Különösen, hogy ezek a tények nem is olyan makacs dolgok. Már csak azért sem, mert akkortájt nem volt internet, és a telepátia sem volt teljesen kimunkálva. Így nyugodtan lehetett egy pápai bullát is menet közben hozzáigazítani az időközben bekövetkezett változásokhoz. A köztudat meg a tényeknél is makacsabb. Így nyugodtan tekinthetjük ténynek: sokaknak simán eladható a déli boltzár a keresztény Európa migránsok elleni védelmének szimbólumaként.

Ebben az esetben különben a déli boltzár késői időpontnak tűnik. Meg sem érteném, ha a KDNP-nek nevezett politikai formáció belemenne ebbe. Mint olyanba, amivel a teljes vasárnapi zárlatot helyettesítendő akarják kiszúrni a szemüket. Aki délben elindul a bezárt boltból, az ugyanis nem ér oda a misére. Ha elég fanatikus és térden csúszva teszi meg az utat, akkor pláne nem ér oda. Ezzel déli boltbezárásból tehát baj lesz. A végén még I. Semjén be fog olvasni I. Feltsúthy Viktornak. Aztán jöhet a nemzeti konzultáció a vasárnapi ropi-vásárlási szokásokról. De mindegy is az, mert a lényeg, hogy sokba kerüljön. Mint az októberi blöff-szavazás. Ugyanakkor igazán méltatlan a kiszolgáló személyzettel szemben is, hogy csak délben zárnak be a boltok. akkor ők még ott maradnak pakolni, takarítani, és végképp lecsúsznak az ájtatosságról.

Az igazi megoldás tehát nem a délután is nyitva tartók bírságolása lenne. Még akkor sem, ha ez a költségvetést, és így az abból kiutalt pályázati pénzek gazdáit, gazdagítja. Mennyivel keresztényibb, mennyivel európaibb, és mennyivel nemzetibb lenne, ha az áruházak mellett kötelező lenne templomot építeni. Az áruházakba pedig imafülkét. A teológiai képzésnek például azonnal konjunktúrája lenne. Hagyományőrzésnek sem utolsó, ha a tíz falunkénti kötelező templomok korát nézzük. Amikor különben szinte korbáccsal kergették be a magyarokat katolikussá válni. Ha az áruházakba csak a templomon keresztül lehetne bejutni, akkor lélekben keresztény vásárlók hada lepné el a boltokat. Aztán jöhetnének az akciós ajánlatok. Bűnbocsánat fél áron, családi kedvezménnyel. A dolgozóknak a cafetéria-csomag részeként. Politikusoknak alanyi jogon. Aztán ott van az építkezéssel együtt járó beruházási kényszer. Nem tudom elhinni, hogy Orbán, Rogán, vagy valaki más, ismerősei között nincs olyan, aki egyedül és kizárólag alkalmas templomépítésre.

Úgyhogy ki kell bővíteni ezt a vasárnapi boltzár-kérdést. Azonnali nemzeti konzultációt kell követelni a tábori papok mintájára felszentelendő üzleti papok intézményesítésére. Természetesen békemenetet is kellene szervezni az említett áruházi templomok építésének megtámogatására.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Comments on Facebook