2017. augusztus 20., vasárnap

GitS 2017: Üres páncél

A „Páncélba zárt szellem”, alias „Ghost in the Shell” kétségtelenül nem tegnap, bár az idén, került bemutatásra. Mármint az élőszereplős változat. Amelynek kapcsán sokat vitatkoztak azon, hogy érdemes-e, jó ötlet-e egy inkább europid színésznővel eljátszatni egy japán lányt feltételező szerepet. Jó kritikát nem igazán kapott. De ez sokszor bizonyulhat megalapozatlannak.

Elvégre az ízlések nem kaptafára gyártódnak. Ellentétben, azzal, ahogy a robotok. Miközben a kiborgok szintén nem. Némely kritika szerint a 2017-es GitS-adaptációból, lényeg, a szellem hiányzik. Nézőpont kérdése. Ahogy az is, hogy jó ötlet volt-e Scarlett Johansson szerepeltetése kiborg-őrnagyként. A filmet a bemutatóhoz képest késve megnézve egyvalami biztosnak tűnik. Az, hogy ha valakinek sok felesleges ideje van, és azt okvetlenül egy rossz filmmel akarja agyonütni, akkor feltétlenül nézze meg ezt a 2017-es filmet.

Különösen akkor ajánlható, ha nem csak az eredeti történetet nem ismeri, de nem látta az Aeon Flux, a Szárnyas fejvadász, illetve Robotzsaru sorozat első részét sem. Ha az eredeti történetet nem ismeri, akkor nem fog hiányozni az a bizonyos szellem. Ha az említett filmeket sem látta, akkor új ötletként tekintheti azokra, amelyek azokban már felmerültek, és legfeljebb leporolták, átöltöztették az idő szavának engedve. Meg becsomagolták egy olyan látványvilágba, ami korábban nem állt rendelkezésre.

Így nem csak a feledékenyeknek és időmilliomosoknak ajánlható. Azoknak akár tetszhet is, akik a látványos semmit is élvezni tudják.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése