2017. augusztus 10., csütörtök

Apróban: Majmok és emberek

Forrás: Mail Online
Kétségtelenül érdekes hír az, hogy kő-papír-olló játékra a csimpánzok is megtaníthatók. A kiotói egyetem kutatói ennek alapján megerősítették, hogy a majmok intelligenciája egyáltalán nem lebecsülendő. Tíz éve megállapították, hogy egyszerű számításos játékokban jobbak is lehetnek az embernél. A japán kutatók a csimpánzok értelmi szintjét most a négy éves gyermek szintjére lőtték be. Ami összecseng egy ausztrál kutatócsoport eredményeivel. Ők golyógurítós játékban mérték össze a gyermekek és majmok „teljesítményét”.

Eredményeiket kicsit másként fogalmazták meg a médiában megjelent híradás címeként. Mondván, hogy a gyermekek négy éves korukban kezdik meghaladni egy csimpánz intelligenciáját. Általában.

Aztán a napi politikai híreket olvasgatva hajlamos lehet valaki elkalandozni a szigorúan tudományos terültekről. Mert a hazai politikai elit nem egy tagjának megnyilatkozását látva és olvasva kétség ébredhet az említett meghaladást illetően. Pontosabban. Olyan kérdések kezdenek felderengeni, hogy vajon a politikai elit eléri-e a négyéves csimpánz szintjét?

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése