2024. február 10., szombat

Megjegyzés - 2024. 02. 10.- A pedonerizmushoz

Orbán Viktor, talán a közeljövőben esedékes évértékelője miatt is, elengedte a titkárnőjét. Novák Katalin lemondott a köztársasági elnökségről. Nem sokkal később Varga Judit is követte, és távozott. Mi tagadás, nem hittem volna. De jobban belegondolva, szinte mindegy. Az rendszer, amiben egy miniszterelnök az alkotmánnyal, bocs, alaptörvénnyel szabadon játszadozhat, és ezzel ötletszerűen csóválhat egy egész országot, maradt a helyén.

Azért nem sajnálom Novák Katalint sem. Annyiban nem, hogy a plágiumbotrányba belebukott nemzeti indigó sem zsömire tarhál az aluljárókban, és Novák is majd megkapja a maga ellátmányát. No meg a kegyelmet kapott K. Endre is marad, gondolom, szabadlábon. A köztársasági Orbán-titkárságra meg majd csak találnak valakit. Aki legalább a saját nevét le képes írni. Bármire, amit elé tesznek. Miközben erős a gyanúm, hogy Novák sem tett, a jelen ügyben sem, többet. Elétették a papírt, és aláírta.

Ugyanakkor a kegyelmi ügyekben, amennyire a mozaik összeállt, nem egyszemélyes döntés van. Egyik poszton sem. A kérelmező, vagy talán a jogi képviselője, és a köztársasági elnök között elég hosszú a lánc. Novák Katalinért nem kár, mint Fidesz-titkárnőért. Varga Juditért sem, mint hatalmi csirkefogináért. Azonban az, amibe belebuktak, az egy olyan ügy, amibe szerintem belerántották, majd szarban hagyták őket. Üzlet, ahogy a felelősségpánikos Orbán szerint szokás.

Természetesen lehet találgatni, hogy ki lesz a következő titkárságvezetője Orbánnak. Vagy le lehet porolni az Áder jöttét megelőző találgatásokat arról, hogy Orbán kancellárt faragtat-e magából, vagy megelégszik a miniszterelnökséggel. Elvégre akkortájt csak amolyan ideiglenes cáfolatot adott erről. De erről talán nem is Orbán fog dönteni, hanem az a kör, akinek hajt a placcon jelenleg.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése