2024. február 15., csütörtök

M. P.-s Mellékhatások

Forrás: Wikipedia
Novák Katalin, illetve Varga Judit esete örvénylik a maga útján. Ahogy Magyar Péter újabb, és még újabb megnyilatkozásainak is meg van, illetve meg lesz a maga fejlődéstörténete. Ha az ellenzék megpróbál olyan szinten rápülni, mint anno a Simicska-beszólásra, akkor pofára eshet. De nagyon. De a Novák-Magyar-Varga üggyé vált ügy valójában nem is az ellenzékről, és nem is az ellenzéknek szól. Szerintem sokkal nagyobb üzenet a Fidesz-tábor fele, mint az ellenzék fele, és nem is abban az értelemben, ahogy az utóbbi oldalon szeretnék.

A személyiség önvédelmi mechanizmusai miatt szerintem önáltatás azt várni, hogy az évtizedeken keresztül következetesen a Fideszre szavazók meginognak. Felébrednek másnap, sutba dobják az elmúlt évtizedeket, és lánglelkű ellenzékiként jelennek meg a halpiacon. A magam részéről ezektől jobban félnék, mint azoktól, akik a Fidesznél maradnak. Ezeket tehát hagyjuk. Azonban ne hagyjuk azokat, akiknek lételeleme a szervilizmus, és csavarok, vagy akár nagyobb kerekek a gépezetben.

Nekik ugyanis gondolni kell a holnapra. Nekik pozíció kell holnap is. Nekik fenék kell holnap is. Akár a médiában, akár az egyetemeken, akár a bíróságokon, vagy akár bárhol is dolgozzanak. Magyar Péter, és az egész ügy nekik durranhat a legnagyobb hangerővel. Ami fékezheti a kormánybarát habzást néhányaknál a médiában. Netán könnyebben állnak ellent az izomszagú csörtetésnek. Valójában tehát a kormányközeli kleptoligarchia informális hatalma az, ami gyengülhet.

Kialakulhat egy olyan helyzet, hogy felül lesz egy hatalmi komplexusban szenvedő, és NER-harács tömb. Alul pedig a kialakult vállalatbirodalmak alkalmazottai, akiknek a másnapi kenyeret jelenti a Fidesz-közeli vállalat vezetésének léte. De középen kialakul egy gyengülő hatásfokkal működő végrehajtói réteg. Márpedig ez az a réteg, ami alapvetően biztosítja a fej-réteg hatalmát. Így személy szerint az érdekel, hogy nekik milyen ajánlatot tesz az ellenzék.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése