2016. június 20., hétfő

Orbán nagypapi unokája

Forrás: Ripost
Az internet annyira gyors, hogy időnként talán önmagát is leelőzi. Most minden esetre annyit tudunk a miniszterelnök családi eseményeiről, hogy Orbán Viktor a Ripost szerint nagypapa lett. S lehet a dologban valami, mert a kormányfő Facebook-oldalán megjelent pedálgratulációkat senki nem utasította vissza.

Tehát fogadjuk el tényként, hogy „Orbán Ráhel egy budapesti kórházban, hagyományos úton adott életet kislányának, aki a Tiborcz Aliz nevet kapta”. A csöppség remélhetőleg jól van, és egészségben fog felnőni. Ugyanis, megannyi másik kortársához hasonlóan nem ő tehet arról, hogy kik a nagyszülei, és kinek a lábán állnak a szülei. Sok szempontból akár még sajnálni is lehet. Ahogy Sztálin rokonsága sem mindig felhőtlen boldogsággal övezve gondol az egykori diktátorra. S tudjuk: a királyi családok leszármazottai is közt voltak, illetve vannak olyanok, akik szívesen dobták sutba a felmenők hírnevét. Még akkor sem, ha a hírnév nem feltétlenül kétes. Elvégre nem mindegyik királyi család gyökerei között található zsoldos -, illetve kalózvezér, útonálló, vagy hasonló előkelőség. Úgyhogy még az is lehet, hogy Aliz egyszer csak rájön: csoda-ország a tükör másik oldalán sincs.

De egyelőre egy újszülött, aki nem tehet arról, hogy a hír hallatán sokan úgy sóhajtanak majd fel: Mibe fog ez nekünk kerülni. Mert nem ő tehet arról, ha sokaknak egy újabb felnövekvő oligarcha jut róla eszébe. Vagy az, hogy a szülei rokonságában még hány potenciális sajátlábonálló fog világot látni. Elvégre minden élet egy új lehetőség. Akkor is, ha Orbán Viktor a nagypapája. Az pedig egy teljesen emberi vonás, ha egy kaparnok az unokának is kapar. Erről világért sem a most alig megszületett csöppség tehet. Ő ebben ártatlan. Meg egyelőre minden másban is. Így, kivételesen, csatlakozom az Orbán Viktor oldalán gratulálókhoz. Abban a reményben is, hogy Alizban majd megnő egyszer az értelem. Így a lehető legjobb óvodát, orvosi ellátást, és majdan iskolát kívánom neki. Mert arról sem a most született gyermek, hanem a nagypapi tehet, ha megannyi, nem kevésbé aranyos és ártatlan kortársának mindezek esetleg nem adathatnak meg. Vagy nem Magyarországon születnek meg.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése