2021. január 17., vasárnap

Vakcina: Magad dönts, és informálódj előtte

Bőszen mennek a viták, és olvasom is némelyiket. Nos! Senkit sem szeretnék lebeszélni a vakcinákról. Az oltások embermilliók életét védték, mentették meg eddig is. Tehát mindenki oltassa be magát, akinél ez orvosilag nem ellenjavalt.

Két dolgot szorgalmazok csak.
  • Mindenki választhassa azt a vakcinát, amelyikben a legjobban bízik. Már csak azért is, mert a fals híreszteléseknek is elejét veheti. Meg mindenki nyugodtabb, ha bízik abban, amit kap;
  • Ne politikai, vagy gazdasági vélemények, ítéletek, előítéletek mentén szülessen az egyén döntése. Mert igen: a gazdasági nyomásgyakorlás korrumpáló erejét sem becsülöm kisebbre, mint a politikait. Csak másként működik.

  • Tehát: mindenki maga hozza meg a döntését. A döntése előtt pedig a lehetősége, képessége, érdeklődése függvényében, de minél alaposabban járjon utána a híreknek. Akár csak egy középiskolai biológia-tankönyv mélységéig, ha úgy adódik. A tekintély alapú döntések, az ezeknek való feltétlen behódolás, az információk hiánya, az apróbetűs részek el nem olvasása is tett már tönkre életeket.... Olykor másokét is.

    Andrew_s

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése