2018. február 10., szombat

Olimpiai sikermargó

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Egy sportoló teljesítményét látszólag könnyű megmérni. Ott mindenképpen, ahol tömegre, időre vetítve kvantálható ez a teljesítmény. A teljesítmény alapján a magyar színekben induló Liu-testvérek minden elismerést megérdemelnek. Azt pedig csak remélni merem, hogy nem minden kommentet olvasnak el azok közül, amelyek az internet bugyraiból kipüfögnek.

Mert Pannónia Géniuszának permanensen ellenségeskedő közhangulatteremtése láthatóan megtette a magáét. Ez is mérhető. Azokon a beszólásokon, amelyek nem a Magyarországon, vegyes házasságból, született testvérek teljesítményének örülnek, hanem migránsoznak, fanyalognak. Függetlenül minden mástól. Alkalmasint attól is, hogy ha, és amennyiben, magyar színekben indulna egy minden ízében bevándorló család gyermeke, abban is a hazai edzések munkájának a gyümölcse jelenne meg. De az, aki gúnyolódni, vagdalkozni akar, aligha zavartatja magát a tényektől. Ahogy abban is szinte biztos vagyok, hogy a kormánypropaganda hazugsága alig érinti meg a hithű orbanistákat. Akkor is, ha maga a kormány egyik tisztviselője mutat rá a hazugságokra.

Aztán eszembe jut, hogy Orbán Olimpiát szeretett volna itt rendezni. Aztán erről eszembe jut a „Race - A legendák ideje (Race)” című film. Meg az, hogy vajon Orbánnal ki mindenki nem fogott volna kezet. Vagy, Orbán ki mindenkivel nem fogott volna kezet. A híveiről már nem is beszélve. Holott továbbra is kétségeim vannak, hogy negyven generációra, ezer évre, visszamenőleg fel tudnák-e sorolni a potom 549.755.813.888 (2^39) biológiai ősüket. De nem is kell. Ahogy Aradon sem az őseik miatt végeztek ki embereket annak idején. Az agyrágó bogarakat éhen halasztó rasszisták tehát fanyalogjanak nyugodtan.

A többiek pedig örüljenek a magyar sportsikereknek.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése