2017. szeptember 1., péntek

Apróban: Eddig hol voltak a kedves Párbeszédék??

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, miniszterelnök-jelöltje és Dr. Erőss Gábor, a Párbeszéd elnökségi tagja, oktatási szakpolitikusa közzétett egy közleményt. Ez a közlemények sorsa. Közzétevődnek. Az iskolaév kezdete tiszteletére, természetesen, az oktatáspolitikáról. Ezzel sincs baj. Azt írják, hogy az Orbán-kormány nem tett egyebet, mint becsapta a szülőket. Valamint a diákokat, és a pedagógusokat is. Ez is igaz.

Azonban nehéz megállni azt a kérdést, hogy voltak ezek a most választásra készülő politikusok eddig? Nem csak 2010 előtt, hanem az utóbbi években általában. Akkor, amikor a 2014-es választásra komolyan vehető, és komolyan kommunikálható alternatív oktatáspolitikai program nélkül ugrottak neki. Akkor, amikor politikai kalandorok vitték utcára a pedagógusokat, majd hagyták a semmibe leföldelődni a jogos nehezményezést. Mikor szóltak, hogy kéretik valami alternatívával előállni?

Ha pedig most a választások közeledtével ilyen ügyesek, szépek és okosak, akkor mi a garancia arra, hogy nem alusszák ki egy választási győzelem esetén? Semmi. Azt pedig mindenki döntse el, hogy mennyire tekinti hitelesnek azt az ellenzéket, amelyik azon kívül, hogy jól odamondogat, nem sok mindennel tud előállni. Tudom, annak idején Hofi is jól odamondogatott. De sokkal jobban csinálta. Amellett, hogy egy kabaré színpadán csinálta.

Az az ellenzék, amelyik megmarad ezen a szinten, az lehet, hogy egy színpadon képzeli magát. De az ország nem egy kabaré. Akkor sem, ha az egész politikai elit csak a cirkuszig jut a klasszikus szólásból.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése