2021. július 31., szombat

Csak sikerül beszántani Budán a Kertészeti Egyetemet?

A Magyar Narancs úgy tudja, hogy leporolták azt az ötletet, hogy a valamikor önálló, most a gödöllői egytem (az önmaga paródiájaként elnevezett Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem) részeként működő Kertészeti Egyeten Villányi úton található campusa nem jó helyen van ott, ahol van. Biztos van jó magyarázat rá, de azért nehéz elhessenteni azt a gondolatot, hogy ez a tény nem független a telek értékétől. Mely telket esetleg a hatalom más, a klientúra valamelyik talpnyalója kezében szeretné inkább tudni.

2015-ben még Rostoványi asszisztált a Corvinus, akkor éppen a Kertészeti Egyetem oda tartozott, szétszedéséhez, amely folyamatnak az egyik része volt a kertészképző kiszervezése Gödöllőre. Igaz, akkor volt egy olyan véleményem, hogy Rostoványi akár államtitkár is lehet. Elvégre a gerince már megvolt hozzá. A ruhatárba leadva. Mert benne nem sok. Azt is emlegettem, hogy amelyik rektor egy ilyen folyamathoz révülten asszisztál az ő kis szaros nyelvével, az menjen el bojtnak a halál nemi szervére. Ahogy akkor, 2015-ben, még Rostoványi rektorsága idején írtam:
"Az egy nagyon pocsék szöveg, hogy: a rektor nincs döntési helyzetben. Egy rektor nagykorú, autonóm személyiségnek kellene, hogy legyen. Tehát elő a farbával rektorom. Remélem holnap azt olvashatom, hogy az Emmi-ben éhség-sztrájkol. Megmentendő az egyetemet. Alternatívaként nem fogadok el semmilyen pofázást arról, hogy majd megvizsgálja, mit tehet, megszemléli a helyzetet, és kivár. Mint mindig, ha a hatalommal kellene bajuszt akasztani. Ha az arborétum-eladós, Kertészeti-szétverős hír igaz, és mégis úgy dönt, hogy hallgat, kivár, szemlél és megvitat, akkor tudja, mit tehet Rektor úr? Elmehet a halál faszára. Bojtnak."

Nos! Most egy másik egyetem másik rektorán lenne a sor, hogy cáfoljon. Illetve, ha a hír igaz, akkor legalább morálisan számon kérhető nyilatkozatban, és a személyes kiállásával tiltakozzon. Mert önmagának tartozhatna annak igazolásával, hogy a gerincét még megtartotta.

Mert, ha a hírek igazak, akkor kétségtelenül csalódás lesz, ha ehhez halk szóval asszisztál is. De ez, nyilván az ezredik szempont a pozícióhoz és a nyilván nem kevés rektori javadalomhoz képest. De a tiltakozása legalább elejét venné annak az akár barátilag is feltehető kérdésnek, hogy elég a meleg szarig, vagy lengőbordáig kell egy rektornak teljesíteni? Egyetlen mentséggel. Ha a Villányi útig terjeszkedne ki az arborétum. Mert ha nem, és lekóövezetté teszik esetleg még az arborétumot is, akkor csak azt kívánom, hogy itt kapjanak lakást az ebben segédkező egyetemi oktatók és egyéb bürokrétenék is. De még abban is bízom kicsit, hogy a hírek sem igazak. Csak egy rákos daganatként jelent meg ez a választáshoz közelítiő kommunikációban.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése