2017. június 1., csütörtök

Cenzné férjének látogatása az MSZP-nél

Az MSZP-nek, mint tudjuk, van Facebook-oldala. Az is természetes, hogy a DK megválasztott elnökének az elutasítása kikerült, állásfoglalásként, üzenetként erre az oldalra. Az is természetes, hogy ez, kommentekben megnyilvánuló, vitát generált. Sok szempontból azt is értem, hogy van egyfajta moderáció a hozzászólásokon.

Amit nem értek az az, hogy az egyik hozzászólással, ami a reggeli órákban még olvasható volt, és válasz volt egy másik hozzászólásra, mi volt a Cenz-né férjének a problémája. A hozzászólás ez volt:
A DK elnökét ma Gyurcsány Ferencnek hívják. Nem szeretni kell, hanem kompéromisszumot kötni. Aki erre képtelen, az miniszterelnöknek is alkalmatlan. Mert akkor sem csak a saját tábor elnöke. Olyanunk már ugyanis van. Orbánnak hívják.

A törlést előidéző momentum talán a „kompéromisszumot” szó elírása volt. Ebben az esetben nagyon dicséretes, hogy ennyire vigyázzák az oldalon a magyar nyelvet. Mert ellenkező esetben fel kellene tételeznünk, hogy a lényegibb gondolatokkal van az MSZP-nek problémája. Azzal talán, hogy egy miniszterelnök minden állampolgár, és nem csak a saját híveinek miniszterelnöke? Esetleg azzal, hogy Gyurcsány Ferencet a DK tagsága elnöknek választotta? Mármint az MSZP erre vonatkozó külön engedélye nélkül? Netán azzal, hogy egy tárgyalás, demokraták között, kompromisszumok árán, és nem diktátumoknak a másik torkán való lenyomásán hoz közös eredményt?

Igazán kár, hogy a cenzor nem írta ki a véleményét. Mert mégis csak jó volna tudni a miheztartást egy demokratikus párt oldalához hozzáfecsegve. Már akkor, ha a beírás tényleg eltűnt. S nem csak a képernyő káprázik.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése