2018. december 12., szerda

Rabszolgák előre: Orbán keze

Az országgyűlésben, a helyszínről kapott közvetítés alapján, úgy szavaztattak, hogy eközben az informatikai rendszer nem az elvárásoknak megfelelően működött. amennyiben azonosító-kártya nélkül is jelenlétet mutatott. Ennek a kommunikációs kényszerítő ereje vitatható, de megérthető. az ellenzéki képviselők ellenszavazat így nem látszik, mert a rendszer úgy tudja, hogy a helyükön ülnek és nem adtak le nemleges szavazatot.

Ugyanakkor, ugyancsak a netes közvetítés alapján a miniszterelnök testbeszéde igen alapos zavart jelez az erőben. Az biztos, hogy a keze beköltözött a zsebébe. Ezt mindenki maga tippelheti meg, hogy a személyes zsebbohóccal van-e ilyenkor elfoglalva? Ha igen, akkor ennyire komoly a probléma? Az azonban látszik, hogy ilyen helyzetben sem képes (már) legalább a látszatát megőrizni, hogy a viselkedési minimumnak a birtokában van.

Ugyanakkor az azért tudható, hogy Orbán Viktor az, aki már évekkel ezelőtt is azzal házalt a nemzetközi piacokon, hogy a magyar munkaerő képzett és olcsó bér-rabszolga.

Andrew_s

1 megjegyzés:

 1. A valosg az hogy az olcsobb munkaberek es adok tobb nyugati befektetoket vonzott oda.
  Sot oly meretu annak eredmenye hogy munkas-hianyt is okozott.
  S azok a cegek a munkas-hianyossagot tul-oraztatassal potolni kenyszerulnek.
  Persze az extra jovedelem a dolgozoiknak. De a torveny altal emberseges korulmenyeket szukseges megszabni.

  De a valosag, hogy ha azok a cegek koltsegei nagyban emelkednek es a termelesuk tull draga lenne, boldogan mennek mas keleti orszagokba ahol befekteteseiket es a munka-lehetoseget boldogan veszik.
  A Romanok, Szerbek,stb.stb. tart karpokkal varjak azokat.

  S ha az tortenne, magyaroszag kozgazdasaga ismet a padlora esik, es a munkanelkulliseg lehet a napirenden.

  A teny,hogy magyarorszagnak nem letezik semmi potolhatatlan ipara. Csupan a kulfoldi befektetok alkalmazzasai alatli ipari termeles lehetosege taplalja a nemzet kozgazdasagat es a termelo dolgozok zomeit.

  VálaszTörlés

Comments on Facebook